קרינה מארון חשמל משני

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

03/02/2014 | 14:25 | מאת: יהודה

שלום, בבדיקות שנערכו במקום שבו אני יושב (בגבי ארון חשמל מישני) ,נמדדו ערכי קרינת שדה מגנטי בערך של 11-13ץ5 מילי גאוס.אני יודע שהתקן ממליץ על חשיפה של עד 4 מילגאוס ביום. שאלתי : בהנחה שנחשפתי לערכים הללו במשך 6 שעות ביום מינימום במשך שנה וחצי, האם ישנן בדיקות רפואיות שהייתם ממליצים שאעבור כעת? לאחר גילוי הממצאים שמו קיר עופרת בתוך הגבס על מנת להפחית את הקרינה הנפלטת.אודה לעצתכם.

קשה להבין ממה שכתבת מה הערך של השדה שיש מהארון. ההמלצות של המשרד להגנת הסביבה, לא משרד הבריאות ולא מנהל הבטיחות, נובע מתוך עקרון הזהירות המונעת ולא מתוך שיש הוכחה מנתונים אמינים שיש בעיה. יש מספר מחקרים שמראים שאולי הרוב לא. הבעיה היא בעיקר בישול של התאים בחום, לא מעבר לזה. החשיפה שלך ביום רגיל לטלויזיה, לרדיו, למקרר, למיבש שיער, מקרר, מכונת כביסה, ועוד ועוד הרבה יותר גבוהים ממעט הפליטה האלקטרומגנטית כאן. אין שום דרך בעולם למדוד רמת חשיפה זניחה כמו שאתה נחשפת אליה, אם בכלל. אם שמו עופרת בקיר, מקווה שקבלו אישור לכך כי זה לגמרי לא הדרך ולא הפתרון, להיפך מאוד מסוכן שיהיה עופרת בקירות באופן לא מבוקר. חשש לפגיעה וזיהום מאות מונים יותר מכל שדה מארון משני.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות