שמן מעורבב עם מזון תחת אש גריל בתנור ובמצנם

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/01/2014 | 01:34 | מאת: יפית

האם כאשר אני טובלת תפוחי אדמה בהרבה שמן כך שהתפוחי אדמה (או כל ירק אחר שמתגנים כמו חציל בטטה וכו') שקועים בתבנית בתוך שמן ולא רק מתובלנים בשמן, וכל זה נכנס לתנור מתחת לגריל, או כאשר מורחים שמן על לחם או פיתה ומכניסים למצנם, יש סכנה של התלקחות אש? טרם ניסיתי וזה בתכנון להיות תחליף לטיגון בשמן עמוק.

כן, סכנה של שריפה.

23/01/2014 | 00:36 | מאת: יפית

תודה על התשובה. ואם אשים את אותו הדבר בתנור אפיה על 180 מעלות, האם יש סכנה של התלקחות אש? אולי צריך פחות מ-180 מעלות? תודה

בכל אפיה, קיימת סכנה של שריפה. אם יש שמן, הסיכון עולה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות