שאלה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/01/2014 | 12:38 | מאת: אבנר

במקום עבודתי עד לפני כ- 15 שנה נחשפתי לויניל כלוריד למרות אמצעי מיגון. ברצוני לשאול עד אחרי כמה שנים אפשר להיות בטוחים שאין השפעה לחומרים מזיקים. יש הגדרה של תקופת חיביון, האם זה מתייחס לחשיפה הראשונה או האחרונה לחומר. בכלל מדוע עשויות להיות השפעות לאחר מספר כה רב של שנים? האם זה בשל התבגרות שמלווה בהיחלשות המערכת החיסונית?

אם היו לך אמצעי מיגון למה אתה בכלל חושב שנחשפת? האם יש נתונים שמראים על חשיפה מתמשכת? חד פעמית? ואם נחשפת לכמות קטנה מהכמות המוגדרת, זה לא נקרא חשיפה. הגוף דבר מורכב, ומחלות לוקח להן זמן להתפתח. לפעמים זמן קצר, לפעמים שנים, אפילו 30-40 שנה. המנגנונים שונים ומורכבים ומשתנים בין אנשים שונים. אין דרך לדעת אם חשיפה תוביל למחלה, ואצל מי. אין דרך לבצע בדיקות כדי לדעת. אם היה אפשר עולם הרפואה היה נראה אחרת לגמרי. הדרך היחידה הנה חשיפה נמוכה ככל שאפשר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות