בטיחות בדרכים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

28/04/2005 | 17:15 | מאת: חיה שלו

אני מבקשת לברר שתי נקודות: - האם מראה פנורמית עדיפה על מראה רגילה? - האם מראות קטנות על המראות מצידי הרכב חיוניות מבחינה בטיחותית? אני מתרשמת שאנשים לא מקצועיים חלוקים בדעותיהם בנוגע לשאלות אלה. אשמח לקבל תגובות ממומחים בתחום.

28/04/2005 | 22:11 | מאת: יונה אבן

חיה שלום וחג שמח! לשאלותיך התשובות תהיינה שונות אצל כל נהג ונהג משוםהרגלי הנהיגה הנצבריםבמהלך השנים וצבירת הנסיון,אני נוהג משנת1970 השתמשתי במשך שבוע במראה פנורמית והסרתי אותה המראה הזאת לעניותדעתי מעוותת ומשנה אתאומדן המרחק הנכון וכך מתוך אי היותך רגילה תגובותיךממשיכות עפ"י התנהגותך מקודם וזה שונה ומטעה-זודעתי וכאמור כלנהג ותגובותיו כךגם לגבי מראות הצד הקטנות ושוב זאת דעתי מנסיוני האישי כנהג ב35 השנה האחרונות שזו תהיה דאגתך היחידה העיקר צאי בקומה זקופה לשדה הפרוע וחזרי בריאה ושלמה וחג שמח

28/04/2005 | 23:51 | מאת: צדיקי מרדכי

הגב' שלו שלום רב! שלום גם למר יונה אבן מה שלומך? מקווה שטוב! המראות המקוריות שאנו מקבלים עם קנית רכב חדש הן המראות הטובות ביותר לצורך נהיגה נכונה ובטוחה. המראות הפנורמיות למיניהן, הומצאו, מכל מיני סיבות, כמו אדם נכה שזוית הראיה שלו שונה, או אדם עם מוגבלות ראיה, וכד' נהגי מוניות לדוגמא מתקינים מראות פנורמיות, מאחר והם רוצים לראות מרחב גדול יותר בתוך המונית עצמה. לתשומת ליבך, באם המראות למיניהן, היו מוסיפות לבטיחות, ואו לנוחות הנסיעה, הרשויות לרבות הרשויות הארופיות היו דורשות זאת. המלצתי, וכך אני נוהג אך ורק עם המראות המקוריות. חג שמח צדיקי מרדכי קצין בטיחות בתעבורה

29/04/2005 | 01:13 | מאת: אבוחצירה שלומי

שלום חיה וכמובן לידידי למקצוע ,יונה וצדיקי הכל עניין של הרגל ופיתוח מיומנויות נהיגה. יש הטוענים, שמראות פנורמיות טובות יותר בגלל כיסוי השטח הגדול יותר. ויש הטוענים, שמעדיפים מראות רגילות מאחר ומראות פנורמיות מעוותות את המרחק. אין קביעה חד משמעית. חג שמח שלומי

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות