צמנט פורטלנד וסיד

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/01/2014 | 00:24 | מאת: עדי

האם תערובת מוכנה שקונים ומרכיביה הם סיד וצמנט פורטלנד מזיקים למגע ידיים או לנשימה והאם אבקת צמנט פורטלנד מזיקה לנשימה?

בהחלט מגע ישיר של הידיים עם החומר יכול לפגוע בעור הידיים. החומר קורוזיבי ויכול לגרום לגירוי, יובש, שפשופים ואי נוחות. הפגיעה עוברת לאחר מספר שעות/ימים. אם עובדים עם החומר יום יום, עלולה להיות פגיעה קבועה. לשם כך, מומלץ לעבוד עם כפפות. נשימה גם כן תלוי אם חד פעמי מזדמן או כל יום. נשימה יומיומית עלולה להוביל להפרעה נשימתית. מזדמן או חד פעמי לא צריכה להיות בעיה מעבר לאי נוחות חולפת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות