החומר פרכלורואתילן

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/01/2014 | 09:48 | מאת: שושי

קראתי שהחומר פרכלורואתילן שנועד לשימוש לניקוי יבש מסרטן והמגמה היא להפחית השימוש בו, ראיתי זו לאחר ניקויי שמיכה בניקויי יבש. האם הסכנה קיימת בשמיכה לאורך זמן רב?

קודם כל רק חשוד כמסרטן ולא מסרטן,וההבדל משמעותי. יש בקרה גבוהה מאוד של הרשויות על מכבסות ניקוי יבש שלא יפלטו את החומר לאוויר. לא נשאר שום כלום בכלל, אפילו לא כמות זעומה אפילו לא כמות זניחה, של חומר בשמיכה/בגדים/חפצים שעוברים ניקוי יבש. לכן, לך ולשמיכה אין שום סיכון בשום שלב לא מידית ולא לטווח ארוך.

09/01/2014 | 14:56 | מאת: שושי

09/01/2014 | 14:57 | מאת: שושי

תודה

רשויות לדוגמא המטפלות בבקרה של מכבסות הרשות המקומית הרשות הארצית לכבאות והצלה (כיבוי אש) המשרד להגנת הסביבה

10/11/2022 | 16:16 | מאת: עדי

איזה תשובה רשלנית. זה מסרטן וודאי ע"פ ארגוני בריאות רבים בעולם. וזה חומר שנשאף מהנשימה וחודר במגע. ד"ר עלק

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות