בשר מיושן

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

06/01/2014 | 17:08 | מאת: מעיין

שלום רב אני קונה בסופר גדול ומוכר בשר בקר מיושן(נתחים או טחון) שזה אומר בשר שהגיע מחו"ל(ארגנטינה),הופשר,וכך נמכר לנו בצורה מופשרת. הבשר הטרי טרי הוא פי שתיים במחיר ואין באפשרותי לקנותו,ובשר קפוא אינני אוהבת כלל. שאלתי היא ואני מאמינה שרבים עושים זאת,אני באה הביתה ושוב מקפיאה את הבשר כי לא תמיד יש לי זמן להכינו. שמעתי שאסור להקפיא בשנית בשר ושזה מסוכן. האם זה נכון?תודה מראש על תשובתך.

שאלה זו גבולית לנושאי הפורום הזה. הקפאה והפשרה של בשר, דגים, ירקות ופירות פוגעת באיכות ובטעם וזה לא בתחום נושאי הפורום הזה. לגבי בשר ודגים קיימת גם בעיה של חיידקים וזיהום בהתאמה. מאחר שהבשר הופשר בתנאי סביבה ולא בהכרח תוך הקפדה על הניקיון, חיידקים מתחילים להתרבות, והדבר מחמיר כאשר מקפאים ומפשירים שוב ושוב. כמובן שברוב המקרים אין בעיה, אך בגלל שיכול להיות מצב של זיהום רצוי לא להקפיא מחדש בשר ודגים שהופרשו אלא להשתמש בהם בהקדם.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות