שטיפת ירקות -הבהרה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

01/01/2014 | 10:20 | מאת: שושי

בעבר שאלתי וענית לי בפרוט בנושא ,אך ניסיתי לשאול ולא ברור לי: אם ההחלטה לשטוף(הבנתי שהכמות מזערית של חומר הדברה) האם מספיק במים או הכוונה צריך לשפשף עם סקוץ? האם החומר מתפרק מיד, ואז לאחר השטיפה יש צורך לנגב את השארית. כי לפי מה שאמרת בעבר חומרי הדברה לוקח להם 24 שעות להתפרק? שאלתי שאלה זו ולא נעניתי ,סליחה.תודה.

שאלה שחוזרת על עצמה שוב ושוב. הדיונים נסגרו כבר מזמן, ההיבט הבטיחותי לא קיים בשאלות ההמשך האלה, והם רק מעמיסים. לשטוף זה לשטוף. אם היה נדרש קרצוף היתי כותבת. לא לשפשף ולא לנגב. לשטוף וזהו. ושוב את שואלת שאלות של ידע כימי, וגם זה כבר נאמר בתשובות לשאלות שלך. לא אמרתי 24 לירקות ולפירות. הזמן משתנה מחומר לחומר. כאשר מרססים בבית או בשדה החומר מתחיל להתפרק, עד שאוספים הפירות והירקות מהשדה חומרי ההדברה כבר התפרקו מזמן. אולי נשארו פיקוגרמים של החומר. כן, כל כך מעט שמה שאת נושמת בכל יום ברחוב סדרי גודל יותר מכל הכמות שנשארת בירקות ובפירות. שטיפה להוריד את הכמות השעירה שאולי נשארה. לא יקרה כלום אם תאכלו ללא שטיפה. הגוף יודע לטפל בכמויות כל כך קטנות. ואם תקראי בעיון את התשובות, התיחסתי לצורך בשטיפה יותר למקרה של זיהומים ביולוגיים ובכלל לא בגלל זיהומים של חומרי הדברה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות