ריח ממכונת צילום

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

31/12/2013 | 19:20 | מאת: גדי

שלום, צילמתי היום מספר דפים במכללה, לאחר שהמכונת צילום סיימה התקרבתי כדי לקחת את הדפים מהחלק העליון ומהמגש יציאה, והרגשתי פתאום "גל" של ריח כבד, קצת קשה לי לתאר של מה, אבל ריח לא נעים של מדפסת לייזר/הדפסה, יצא לי להריח ריח כזה בעבר אבל הפעם זה היה די חזק. האם יש חשש לסיכון? תודה רבה

המידע שהצגת לא מספיק. תשובה כללית. מכונות הצילום החדשות לא משחררות חומרים מסוכנים לאוויר בתהליך הצילום. החברות פתחו מכונות בטוחות, כי ברור שאי אפשר לסכן אנשים בצילום. מכונות ישנות (לא ממש יש כאלה כבר הרבה שנים) שחררו פעם חומר רעיל. לכן, היום אין בעיה. אם היה ריח כנראה מחלק שנשרף, חתיכת ניר שנתקעה ונשרפה, או משהו דומה. הסיכון אפסי עד לא קיים. להדגיש שוב! אין סיכון שאפשר לבדוק או לדעת מכמויות אפסיות של חומרים. ריח לא מלמד על כמות, אלא שלחומר יש ריח (ראה בושם, ריח חזק ביותר לכמות אפסית לגמרי). הסיכון הוא בחשיפות חוזרות ונשנות לכמויות של חומרים, אז אולי יהיה מסוכן, אם מדובר בחומר מסוכן (כרגע לא ידוע בכלל מהו) שעלול בכלל לפגוע בחשיפה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות