ארונות חשמל בתוך הדירה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/12/2013 | 06:59 | מאת: שלומי

בוקר אור בדירתי יש במסדרון 2 ארונות חשמל קטנים: 1. ארון חשמל(400v) 2. מתחת יש ארון עם כבלים של בזק כאמור ארונות החשמל מוצבים במסדרון הדירה(הבנתי שבבתים החדשים נוהגים לבנות את ארונות החשמל בתוך הדירה ולא בחדר המדרגות). לאור זאת, רציתי לשאול האם נשקפת סכנה מחשיפה לקרינה אם הצבנו פינת מחשב בסמוך לארונות החשמל שבמסדרון. כי נוצר מצב שמי שיושב מול המחשב הוא עם הגב לארונות החשמל במרחק של כחצי מטר. אודה לתשובתכם המקצועית ולעצתכם באם מדובר באפשרות לסכנה... תודה על עבודתכם הנפלאה לפונים! שלומי

אין הגדרה של חשיפה או סיכון יש עקרון זהירות מונעת בלבד. לא בדיוק יושבים בעמדה 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע. גם אז הממצאים לא מראים על קשר ישיר בין בעית בריאות כל שהיא לחשיפה לשדה אלקטרומגנטי. כי כל החיים אנחנו בשדה אלקטרומגנטי, בחצר הבית, ביער, גם מול הטלויזיה ומול המקרר ומול כל מכשיר חשמלי יש שדה אלקטרומגנטי.

25/12/2013 | 07:54 | מאת: שלומי

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות