מרווח בין שולחנות במשרד

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/12/2013 | 13:38 | מאת: אלון

האם קיים תקן/הוראת בטיחות בעניין מרווח בין שולחנות בעבודה? אנו 2 עובדים במשרד ורוצים לסדר את העמדות שלנו (שולחן "ר" לכל אחד) בצורה מסוימת זה מול זה. איש המנהלה טוען שבצורה שאנו רוצים לסדר אין מרווח מספק בין השולחנות וזה לא בטיחותי. האם יש לכך אסמכתא כתובה?

אין הגדרה למרחק בין שולחנות. יש הגדרה לשטח לעובד (11-12 מ"ק לעובד) יש הגדרה של מילוט בטוח במקרה של אירוע חרום (שריפה, רעידת אדמה, טילים). אם נפח החדר מספיק, ואם אתם לא חוסמים מעברים/יציאות בסידור השולחנות, אין מניעה חוקית.

22/12/2013 | 16:10 | מאת: אלון

ציינת שההגדרה היא לשטח ואז ציינת יחידת נפח. אני מניח שהכוונה היא לנפח, כייון שאליו התייחסת גם בסוף תשובתך. וביחס להגדרה למילוט בטוח בעת אירוע חרום - האם ניתן לקבל הפניה להגדרה זו? לכך בדיוק התייחס איש המנהלה שטען בפני כי המרווח בין השולחנות בסידור שהצענו הוא קטן מכדי לאפשר יציאה מהירה מן החדר בעת אירוע חרום. המעבר בין השולחנות הכרחי לצורך היציאה מהחדר ולכן התנגדותו.

קשה להגדיר שטח כאשר שטח החדר וגובהו לא ידועים. אז עברתי ליחידות נפח. לגבי המרווח בין השולחנות: תקנות התכנון והבניה הן הקובעות רוחב מעבר פנוי מינימאלי הנו 90 ס"מ (רצוי 1.1 מטר) לכל אורך הדרך החוצה מהחדר.

23/12/2013 | 09:40 | מאת: אלון

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות