זמן הימצאות הגז ראדון בגוף-המשך

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

17/12/2013 | 19:46 | מאת: שושי

הכל היה ברור בתשובתך הקודמת לאפשרות שהגז -אטום מתפרק בריאות ואז יש סכנה למבנה הד.נ.א אך:באיזה מצב זה כן מתפרק? האם יש מצב שזה לא מתפרק? כמה זמן זה נמצא בגוף למשל אחרי שהייתי באזור מסויים שיש אפשרות שיש בו גז ראדון(למשל מעל חניון לא מאוורר או באזור מסויים בארץ בו יש אחוז גבוה. 2. אם יש השפעה של הקרינה הרדיואקטיבית לא על על חפצים אלא גוף,מה לגבי חנות של מאכלי בשר ? תודה

נדרש ידע בכימיה כדי להבין תהליכי פירוק של חומרים רדיואקטיביים וזה מעבר לנושאי הפורום. הגז מתפרק כאשר הוא מתפרק. בכל נשימה נכנס ראדון לריאות, ויוצא עם השאיפה הבאה. אם בזמן הזה הוא מספיק להתפרק, אז הוא מפרק והקרינה פוגעת בריאות וגורמת לנזק. אם הראדון לא התפרק בזמן שהיה בריאות הוא יוצא החוצה. נאמר כבר מספר פעמים, הראדון לא נמצא בגוף, אלא בריאות, ורק בריאות, ורק שם הוא יכול לגרום לנזק. ושוב קרינה שפוגעת בדי אן איי של תא חי יכולה לגרום לנזק, כי התא הזה עלול להוביל להתפתחות סרטן, בשר בחנות, זה משהו מת כבר שלא מכפיל את עצמו, אז פגיעה כזו לא משנה בשלב הזה. וכן, גם בעלי חיים שנושמים נפגעים ויש סרטן גם בבעלי חיים. ולשם הדיוק המלא, גם בפירות וירקות, לדוגמא תפוח עץ שאת אוכלת, מכיל חומרים מסרטנים בגלל סיבות כאלה וסיבות נוספות. וכן אנחנו אוכלים את זה, ולא, אין שום דבר שניתן לעשות! אלה החיים.

18/12/2013 | 10:28 | מאת: שושי

ד.נ.א, כמו בשר . אז אין גז ראדון ,זה מה שעכשיו הבנתי! .נכון? תודה רבה.

לא הבנתי את שכתבת. הדברים מורכבים, וההסברים לא קשורים לבטיחות בריאות ולנושאי הפורום.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות