גז ראדון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

17/12/2013 | 15:40 | מאת: שושי

סליחה שהשאלה שוב חוזרת:קיבלתי ממך תשובה לגבי זה שגז ראדון לא מצטבר בחפצים ,ביגוד ואוכל. במקרה חיפשתי תשובה לשאלה אחרת וקראתי דיון בנושא מצלמה מיפן, ושם נאמר בתשובה שיכול להיות שיש בפילם חומר רדיואקטיבי אך הוא בכמות קטנה. אני הבנתי שלא יכול להיות בכלל . מה לא הבנתי נכון ,סליחה שוב?

שיעור בכימיה ראדון חומר רדיואקטיבי והוא במקרה גז. רוב המכריע של חומרים רדיאקטיביים ויש אלפים רבים הנם מוצקים ויכולים להיות בכל מקום ובכל דבר תמיד. לדוגמא: הבננה שאכלת האגוזים שאכלת וכנראה גם תאכלי, בסיגריה שמעשנים לידך, וכך הלאה. החומרים הרדיואקטיביים נמצאים שם, לא ניתן לסלק אותם. השאלה היא כמה יש. יש הגדרה של רמה שהיא מותרת, שלה אפשר להחשף בשנה, לא לעבור אותה. וכך הדברים נמדדים. תמיד יש קרינה רקע מייננת ורדיואקטיבית. אין דבר אחר, זה העולם סביבנו.

18/12/2013 | 10:16 | מאת: שושי

גז ראדון ספציפית,לא נאגר במזון,הוא יכול לעבור ולצאת .חומרים רדיואקטיביים אחרים מוצקים יכול להיות שכן ימצאו במזון. כיצד חומר רדיואקטיבי מגיע למשל לבננה?

18/12/2013 | 10:30 | מאת: שושי

ולחומרים הרדיואקטיביים המוצקים האחרים אין שום קשר להימצאות גז ראדון באוויר ,האם גם זה נכון?

שוב את גולשת לנושאים הדורשים ידע בחומרים ובכימיה ולא קשור לנושאי הפורום. יש כל מיני מקורות ומסלולים שונים של הווצרות חומרים רדיואקטיביים כולל ראדון. ראדון מגיע מהאדמה מפירוק של אורניום ונגזרותיו וכך גם החומרים הנמצאים בפירות ובירקות המגיעים אף הם מהאדמה.

לא יכול להיות, בטוח, תמיד יהיו חומרים רדיואקטיביים בפירות וירקות, טבק, וכלדבר שצומח מהקרקע. יש שמכילים יותר יש שפחות. זה לא שתוכלי ללכת לחנות ולקנות בלי, אין דבר כזה.

19/12/2013 | 14:14 | מאת: שושי

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות