קרינה מארונות סעף של חשמל במפעל-קרינה ?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/12/2013 | 06:38 | מאת: ניר

היי במקום בו אני נמצא בגב שלי יש קיר ושם נמצא חדר חשמל באורך של 3 מטר,בנוסף בחדר הבקרה לצורך העניין בו אני נמצא שהוא גם דיי קטן נמצאים 5 -6 מחשבים פעילים +מסכים. האם יש סכנת קרינה ? יש לציין שהקיר וההפרדה היא בסך הכל 40 ס"מ .

פליטה של שדות אלקטרומגנטיים. לא קרינה מייננת. אין שום הגדרה של חשיפה תעסוקתית לנושא זה מאחר שלפי המידע האפדימיולוגי נראה שאין שום בעיה. זה לא חומרים מסוכנים, חדר קטן או גדול לא משנה שום דבר לחשיפה לשדות אלקטרומגנטיים שדועכים במהירות גבוהה.

17/12/2013 | 03:02 | מאת: .ניר

לא הוכח או קיי גם לא הוכח שיש קרינה מהסלולרי. שואל שוב האם לשבת ממש קרוב במרחק של 20-30 ס"מ מחדר החשמל מהווה סיכון קטן כגדול ?

אני לא התיחסתי בתשובתי לקרינה סלולרית. השדה האלקטרומגנטי הוא ידוע, עוצמת האנרגיה ידועה, הממצאים מראים שאין השפעה של השדה האלקטרומגנטי. אין הנחיות לחשיפה תעסוקתית, כי אין הנחיות כי אין בעיה. אם היתה בעיה מנהל הבטיחות (הפיקוח על העבודה לשעבר) היה מוציא הנחיות בנושא. לכן, ההנחה הנה שאין סיכון קטן כגדול.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות