חשיפה לאתילן אוקסיד

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/12/2013 | 19:16 | מאת: RANDOM

שלום במהלך החודש האחרון בעבודה עם מוצרים שעברו עיקור באתילן אוקסיד פתחתי מספר פעמים אריזות שיצאו מעיקור ללא איוורור. בדיעבד מסתבר שריכוז הגז בארגז כ- 16,000PPM (מטורף, הזוי אבל זה מה שנמדד) נפתחו 13 ארגזים בגודל 50X50X50 מספר פעמים (5-6) סובל מאז מכאבי ראש מטורפים , בחילות, נימלול בראש ובידיים קשיי ריכוז, בלבול וטעם מוזר בפה, נבדקתי במיון (צילום ריאות בלבד) ושוחררתי.הריאות נקיות כי במזל הייתי עם מסכת פחם פעיל אבל אני מרגיש כאילו החיים נשאבו ממני, לאף אחד לא ברור מה עלי לעשות ומה לבדוק. מה אני אמור לעשות? (חוץ מלברך הגומל ולכתוב צוואה)

התאור שלך של האירוע חמור ומורכב. כמובן לא צריך להכנס לתאורים קשים כמו שאתה מתאר. התשובה נמצאת רק אצל רופא תעסוקתי. עליך להגיע לרופא תעסוקתי בהתאם לקופת החולים אליה אתה שייך, להציג לו את הנתונים והוא יבצע את הבדיקות הנדרשות, אם יש. חשיפה לאתילן אוקסיד מסוכנתץ מסכת פחם איננה הממולצת. רמות חומר באוויר שאתה מתאר הנם הרעלה מידית במקום - אובדן הכרה עד מוות. זה לא קרה, אז אולי הבדיקה לא היתה מתאימה או חלה בה טעות. הסמפטומים שלך, אולי נגרמו מהחומר, אך לא סביר כי החשיפה שלך היתה מזדמנת ולא כרונית. רופא תעסוקתי הוא היחיד שיכול לקבוע. ואולי...יכול להיות שיש לך בכלל בעיה רפואית אחרת שאינה קשורה בכלל לחשיפה שאתה טוען שנחשפת. כדאי להגיע לבדיקה רפואית, ויפה שעה אחת קודם. לפעמים לוקח זמן לקבוע תור, אז עדיף לקבוע כבר מאשר לחכות עוד ועוד. כמובן שאתה יכול לגשת פרטי לכל רופא, אך רק התעסוקתיים יש להם הנסיון בהשפעה של חומרים מתהליכי עבודה על העובדים. בריאות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות