סוללות שהחלידו

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

11/12/2013 | 20:11 | מאת: שושי

מיכל לאיסוף סוללות למיחזור באיזור מיגוריי נמצא ליד בית ספר, מצאתי בתוך מכשיר חשמלי סוללות שהחלידו , ובמכשיר אחר סוללות נטענות שהייתה לידם אבקה .פחדתי לזרוק אותם במיכל לכן זרקתי אותם בתוך שקית אטומה במיכל לאיסוף פסולת שאינה גזםץ האם זה בסדר? תודה רבה שושי

היית צריכה לשים אותם במכל איסוף הסוללות! זה שהחלידו או התפרקו לא מפריע בכלל בתהליך המחזור שלהם, ולא פוגע כאשר נמצא במכל לאיסוף, ולא מפריע לילדים ולא למבוגרים. החומרים מתוך הסוללות לא קופצים החוצה. זה ששמת אותם באשפה יוביל לזיהום סביבה, דבר שמנסים למנוע על ידי איסוף הסוללות, וטיפול מסודר בהם, גם אם הם נראות לך לא יפות. השקית תקרע בהמשך הטיפול באשפה והסוללות יגיעו לקרקע והזיהום ימשיך.

12/12/2013 | 16:30 | מאת: שושי

אגש לזרוק אותם למיכל שציינת ובעתיד אדע,אך מספיק לשטוף ידיים אחר נגיעה באופן כללי בסוללות כאלו , ואם הם נרטבו בנתיים בגשם, האם מותר לגעת בהם? ושטיפה עם מים וסבון מספיקה? תודה

כן, רחיצת ידיים עם מים וסבון מספיקה ואין שוב בעיה מעבר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות