המשך..

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/12/2013 | 17:51 | מאת: מישהו

מזאת אומרת לקנות ביצים באופן מסודר? האם קנייה של ביצים בשוק נקראת באופן מסודר ומפוקח? האם ביצים בשוק מפוקחות? ודבר שני,במידה והביצה נגועה בסלמונלה-עשיה ברמה של ביצת עין כאשר הצהוב של הביצה מלמטה קשה ולמעלה יש מעט נוזל צהוב זה נחשב מסוכן או שצריך שכל הצהוב יהיה קשה?

בדיוק, לקנות מיצרנים/משווקים מוכרים ובדוקים, לא לקנות בשוק בדוכנים לא מאושרים ולא בצד הדרך. לגבי הביצה, זה לא הענין אם נשאר חלבון/חלמון נוזלי, יכול להשאר בתנאי שהביצה עברה חימום גבוה (טיגון של 30-60 שניות לפחות) אז, אם היתה סלמונלה היא נהרסה. חימום קצר יותר, לא ישמיד את כל הזיהום. לכן, מומלץ לא לאכול ביצים רכות שלא עברו חימום מספיק להשמדת החיידק.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות