שאלה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/12/2013 | 00:57 | מאת: מישהו

אכילת ביצת עין שהחלמון שלה חצי קשה והחצי למעלה מעט נוזל(רק למעלה לא כל החלמון נוזלי) יכול לגרום למחלות?

בקליפות ביצים יש לפעמים זיהום סלמונלה שעלול לגרום מחלות. הביצים שקונים באופן מסודר נבדקות ואמורות להיות נקיות מהזיהום. ביצים שקונים באופן לא מבוקר עלולות להיות מזוהמות, ברור שלא כולן, אבל עלולות. את הסלמונלה ניתן להשמיד על ידי חימום, לכן ממליצים לא לאכול ביצים חיות. אם הביצה שלך טוגנה, גם אם נשאר חלק נוזלי, לא אמורה להיות בעיה, אם הביצה נרכשה במקום מסודר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות