סודיום הידרוקסיד בסבון ובנרות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/12/2013 | 05:23 | מאת: גיל

האם סודיום הידרוקסיד בסבון זה דבר שלא כדאי לקנות אם רואים במרכיבי הסבון , הרי זה חומר שפותח סתימות בביוב. האם בנרות חנוכה או בנרות שבת או בנרות נשמה יש סודיום הידרוקסיד?

05/12/2013 | 05:47 | מאת: גיל

זו תקלה במחשב

לסודיום הדרוקסיד שימושים רבים ומגוונים. בהתאם לריכוז ולפעילות הנדרשת נמצא אותו בהרבה מאוד תהליכים ומוצרים. במקרה של סבון, מדובר בסבון טבעי, לא בסבון סנטטי. במקרה זה יש להפוך חומצות שומן לסבון, והתהליך הוא בתגובה עם סודיום הדרוקסיד. בלי זה לא יהיה סבון. יכול להיות שבסוף נשארת כמות קטנה, אין בעיה במקרה של ריכוזים נמוכים מאוד. בנרות, שאתה רוצה שהם יהיו משמנים טבעיים, הבעיה עוד קטנה יותר, כי לא אוכלים אותם. בשריפה סודיום הדרוקסיד איננו בעיה מיוחדת. במקרה של מסיר שומנים ושל פותחי סתימות מדובר בחומר המוצק או בריכוזים גבוהים ביותר ואז קיימת סכנה של כוויות ושל פגיעה חמורה בעיניים במקרה של מגע.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות