גז ראדון בממ"ד ליד מטבח

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

01/12/2013 | 20:28 | מאת: מיטל

אם לא מאווררים ממ"ד ויכול להיות שנאגר ראדון ויכול להיות שבכלל לא,אם כן הצטבר והממ"ד ליד המטבח, האם זה נכנס לאוכל?

קודם כל האם בדקת שיש לך ראדון בממ"ד? לא בכל ממ"ד ולא בכל מקום יש ראדון ברמה מסוכנת. ראדון הוא גז ואיננו חודר לאוכל, הוא באוויר לסיום הפגיעה מראדון הנו נשימתית ולא דרך האוכל.

08/12/2013 | 19:40 | מאת: מיטל

אם אפשר שתסבירי בבקשה ביתר פירוט, אם קיים גז באוויר כיצד הוא לא חודר לאוכל,נשאר על בגדים?

ראדון הוא גז, ולכן ניתן לנשום אותו, כמו שניתן לנשום כל גז אחר הנמצא בסביבת הקיום שלנו. גז, הטבע שלו לא לצטבר בתוך אוכל ובגדים, ככה האופי של גזים, והוא באוויר ולכן, הוא לא נכנס לאוכל ולא לבגדים ולא לשאר החפצים בבית. אם הוא נכנס זה רק כדי לעבור דרכם, כמו כל גז אחר, אין הבדל אם זה חמצן, חנקן או ראדון, מתנהגים אותו הדבר.

09/12/2013 | 10:56 | מאת: שיר

אבל אם הוא עובר דרכם(אוכל,תרופות) לא נשאר חלק ממנו בהם כמו שזה נספג ברריאות בסביבה לחה?

לא, זה לא עובד כך. ראדון הוא אטום, לא מולקולה. הוא עובר ולא נשאר ממנו בתוך אוכל תרופות ועוד הוא לא נספג בריאות, ולא קשור ללחות כלל וכלל. הוא לא חמצן ולא חומר דומה ולכן הוא לא יכול להספג בריאות, נכנס עם האוויר, ויוצא עם האוויר. הסכנה היא שהוא חומר רדיואקטיבי ואם בזמן שהוא בריאות הוא יתפרק, האנרגיה שהוא משחרר פוגעת לנו בדי אן איי ועלול לגרום לסרטן. אם פוגע באוכל או בתרופה אין שם די אן איי ואין בעיה, הקרינה תעבור וזהו.

09/12/2013 | 22:47 | מאת: שיר

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות