הבהרה לגבי שומן טראנס

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

25/11/2013 | 09:15 | מאת: קרן

שלום, רציתי לדעת האם כאשר כתוב על אריזה של מוצר "שומן צמחי " זה שומן טרנאס או רק "שומן צמחי מוקשה" או מוקשה חלקית זה שומן טראנס? . אני מקפידה כמה שאפשר על תזונה בריאה אבל יש דברים שמדי פעם הילדים אוכלים למשל במבה או ביסווקט פתי בר שכתוב ברכיבים שלהם שמן צמחי ורציתי לדעת האם זה השומן הלא בריא או שזה בסדר? תודה רבה

המוצרים, אם לא כתוב עליהם במפורש שאינם מכילים שומן טרנס או שומן רווי, הם מכילים אותו. כדי שהמוצרים יהיו טעימים יותר, ויהיו להם חיי מדף ארוכים יותר, והיצרנים יוכלו לקבל מחיר גבוהה תוך שימוש בחומרי גלם זולים יותר, וכל זמן שהחקיקה לסימון איננה מטפלת באופן מלא בנושא, הסימון יהיה לא ברור ומתחכם.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות