חנות מכולת ליד מקור מתח גבוה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/11/2013 | 10:41 | מאת: שושי

ליד המכולת בה אנו קונים ישנו עמוד חשמל גבוה ,עם שלט אזהרה לגבי נגיעה או טיפוס על העמוד. האם יש קרינה מעמוד חשמל זה במיוחד שמקרינה על המוצרים בחנות? תודה

16/11/2013 | 09:59 | מאת: דר' ורד קויפמן

שלט האזהרה על עמוד החשמל הוא כנגד טיפוס על העמוד ונגיעה בחוטים ובמגעים. טיפוס עלול להוביל לנפילה מגובה ופגיעה חמורה עד מוות, נגיעה בחוטים ובחיבורים עלול להוביל להתחשמלות עד מוות. מותר לגעת בעמוד חשמל, בחלק התחתון הוא מוגן. אז בשביל זה האזהרות ולא בגלל הקרינה. הקרינה היא קרינה אלקטרומגנטית לא מייננת ואין איתה שוב בעיה, בדיוק כמו התאורה בחנות, ופעולת המקרר ופעולת המזגן שעובדים על חשמל.

16/11/2013 | 19:59 | מאת: שושי

16/11/2013 | 21:25 | מאת: שושי

אבל בכל זאת זה לא נראה כמו עמוד חשמל רגיל ,זה נראה גדול בנפחו במיוחד,ובעל מקור מתח גדול יותר ממכשיר חשמלי קטן.

אין בקרינה זו שום סיכון לאוכל או לסביבה. הדוגמאות היו להסביר את סוג הקרינה. אין שום קשר לגודל המכשירים אלא לסוג הקרינה. קרינה אלקטרומגנטית לא מייננת. לא משפיעה על האוכל.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות