קרינה בטיסה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/11/2013 | 18:04 | מאת: שושי

קראתי באחת השאלות והתשובות כאן שבזמן טיסה ישנה קרינה.רציתי לדעת כמה זמן לאחר הנחיתה נשאר גלי חומר הקרינה בגוף. וגם לגבי החפצים איתם אנו חוזרים? סליחה על הבורות. תודה

הקרינה לא נשארת בגוף. זו אינה קרינה רדיואקטיבית, אלא קרינה מייננת חזקה. בדומה לקרינה של קרני X. הקרינה בטיסה פוגעת בגוף ועוברת דרכו ויוצת מידית. בגלל שזו קרינה חזקה, במהלך המעבר שלה דרך הגוף היא כלולה לפגוע בתאי הגוף. בשניה שהמטוס יורד לכיוון הקרקע כבר אין קרינה בתוך הגוף. מה שנותר זה הפגיעה שנוצרה מהקרינה, אם נוצרה. קרינה לא נשארת לא בגוף ולא במטען.

13/11/2013 | 12:23 | מאת: שושי

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות