צורפות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/11/2013 | 13:46 | מאת: אביבש

שלום, ברצוני לשאול- אני עוסקת בצורפות,ורציתי לשאול מספר דברים-אני משתמשת בניירות ליטוש כך שהם הופכים להיות כאבקה ואני לובשת מסכה נגד אבק. בנוסף, אני מלחימה עם חומר הלחמה שנקרא בורקס,וגם אז אני עם מסכה.האם העובדה שאני עם מסכה, שני חלונות פתוחים ודלת פתוחה(חדר קרקע) מספיקה לי מבחינת בטיחות? בנוסף, האם יש צורך להמנע במגע עם הבורקס מבחינת עור גוף(ידיים)? תודה!

כנגד אבק אמנם מסכת אבק עשויה להתאים, בתנאי שהיא מסכת אבק איכותית. יש רמות שונות ובהתאמה גם המחירים. לגבי חומרי ההלחמה מסכת אבק ממש ממש לא עוזרת כלל ועיקר. גם החלון הפתוח לא ממש עוזר כי את מלחימה בסמוך לראש, ואז את נושמת את חומרי ההלחמה, עד שזה מגיע לחלון, הרוב כבר בריאות שלך. לכן, בהלחמות עובדים עם שואבים מקומיים אשר אמורים לשאוב מידית את העשן של חומרי ההלחמה. תהליכי הלחמה לא מבצעים עם כפפות. וכן, הבורקס ושאר החומרים לא טובים לעור ולא טובים למערכת הנשימה ולמערכת העיכול. המקובל בענף שעובדים ללא כפפות, ומיד עם סיום העבודה, כאשר אוכלים שותים, מעשנים, עונים לטלפון, הולכים לשרותים, נוגעים בילדים ועוד, רוצים היטב את הידיים ואזור הצפורניים עם מים, סבון ומברשת קרצוף. כך נוהגים גם עם השיניים, מצחצחים אותם היטב במיוחד בקו החניכיים-שיניים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות