המשך

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

29/10/2013 | 17:08 | מאת: מישהו

אני מרגיש בסדר גמור,אבל אני מודע לסכנות של עישון נרגילה כמו סרטן הפה הגרון והריאות. אני בן 23 ולא רוצה לחלות בסרטן,זו מחשבה מפחידה שזה יכול לקרות למרות שזה כיף לעשן עם החברים פעם פעמיים בשבוע-למרות זאת אני לוקח צעד ומפסיק לגמרי. מה שהתכוונתי לשאול זה לא אם נגרם לי נזק אלא עד כמה זה נחשב חמור מבחינת הכמות שישענתי עד היום-שנתיים וחצי פעמיים בשבוע חצי שעת עישון בממוצע.(אם יש בכלל תשובה לזה) ובמידה ואני מפסיק לעשן מהיום-הסיכוי שלי לקבל סרטן הוא יהיה נמוך יותר ככל שיעבור הזמן מאז הפסקת העישון?

שאלת המשך זו והשאלה הקודמת נשאלו בעבר על ידך בדיוק במילים האלה, כך שהתשובות שניתנו נשארות זהות. וגם כבר אז חשבתי להפסיק, אין חדש אצלך. אין שום דרך לדעת. אין ביטוחים ואין בדיקות. יש אנשים שיעשנו כל החיים ולא יקרה להם שום דבר. יש שיעשנו תקופה קצרה ויפגעו. יש שיפסיקו ויציל אותם. יש שלא. אי אפשר לדעת. אין דרך לדעת. באופן כללי לאדם רגיל, הפסקה עשויה לעזור אם היה מקבל מחלה מהעישון - יש הרבה מחלות נוספות מלבד סרטן הנגרמות מעישון, וגם הן קשות יותר או פחות. אך לא יודעים מי יחלה ומי לא, אז הפסקה יותר טוב מלא להפסיק, אך אין שום הבטחה, ואין שום פוליסת ביטוח להגנה וההנחה שככל שיעבור הזמן הסיכוי ירד לא נכון כלל. המחלה כתוצאה מעישון היום יכולה להופיעה גם בעוד 40-50 שנה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות