אקרילמיד

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/10/2013 | 14:22 | מאת: קרן

שלום, קניתי תנור אפיה חדש ובחוברת ההפעלה שלו היה עמוד על איך להפחית אקרילמיד במזון. לא הייתי מודעת למונח זה לפני כן, מהו? האם זה נכון שבכל טוסט תמים , לחם , עוגיות ותפוחי אדמה בתנור מכילים חומרים המסכנים את בריאותינו? אודה לך על שפיכת אור על המושג.

שמחה שמפנים תשומת לב האנשים לסיכונים ובעיות שעלולות להיות באפיה של מזון. כן, כל מוצר מזון המכיל פחמימות, כאשר תפוחי אדמה מוביל, בחימום כמו בתנור מוביל ליצירה של חומר הנקרא אקריל אמיד. זה לא חדש היה מאז ומעולם. בכל מזון שתאכלי יש חומרים מסוכנים, רעילים ומסרטנים, כולל מוצרים תמימים כמו תפוחי עץ, שללא ספק בריאים, אך מכילים גם חומרים בעיתיים. מזון שישראלים אוהבים מאוד, על האש, מהווה בעיה קשה של חומרים מסרטנים. וגם אוהבים לצפות בסרטים יחד עם פופקורן שמכיל חומרים מסרטנים. אין שום דרך להמנע לגמרי מחשיפה לחומרים אלה. ולא משנה אורגני, לא אורגני עם חומרי הדברה בלי חומרי הדברה, עם צבעים, בלי צבעים, עם חומרים משמרים ובלעדיהם. גם להמנע ממזון מסויים יכול להיות בעיתי, אז הדרך המתאימה היא לא להגזים. לאכול לפעמים מכל דבר ודבר. בגוף שלנו יש מנגנונים שתפקידם להגן מפני חומרים מסרטנים ומסוכנים. אם הכמות לא גדולה מדי, הגוף מסתדר. חשיפות גדולות לפעמים עלולה להיות תקלה, ומתפתחת מחלה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות