מרתף- ראדון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

04/10/2013 | 16:33 | מאת: לירז

שלום, אני בהריון. מקום העבודה שלי נמצא במעין מרתף, יורדים כמה מדרגות מגובה הרגיל של הקרקע. אני מקפידה לפתוח חלון בחדר. האם יש בעיה כלשהי בהריון? (יש במקום קליטה בפלאפון אם זה אומר משהו). תודה רבה

מרתף לא אומר באופן אוטומטי ראדון. אם הקרקע הנה קרקע המכילה ראדון יהיה ראדון במרתף. אם לא, לא יהיה! איך יודעים? עושים בדיקה עם מכשיר הבודק ראדון (מזמינים בודק, עולה כמובן כסף), או שבודקים בעיריה, או בטופס אישור אכלוס של המבנה אם יש ראדון או אין. אם יש, להקפיד על אוורור, זו הדרך היחידה. היותך בהריון או לאו, אותו הסיכון. סיכון נשימתי לך, לא לעובר. אין שום קשר לקליטה של תקשורת סלולרית.

06/10/2013 | 09:13 | מאת: לירז

יש ראדון? ואם החלון פתוח זה מספיק טוב גם בלי לעשות בדיקה?

יופי! שמחה שנרגעת. בעיקרון, אם יש דרך לאוורר כל הזמן, ראדון שהוא גז הנפלט מהאדמה לא מצטבר בחדר אלא יוצא החוצה. כך, שגם אם יש גז ראדון באוויר, אוורור עוזר להמנע מהחשיפה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות