אלומיניום

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/04/2005 | 19:38 | מאת: חיה

בעבר נטען בעתונות מספר פעמים שסירי אלומיניום לא עומדים בתקן כי בזמן הבישול משתחרר חומר שעלול לסרטן . האם זה נכון? כי שבררתי לפני זמן מה לגבי התקן במכון נאמר לי שמותר לבשל בסירי אלומיניום ושלא צריכה להיות עם זה שום בעיה. שאלה שניה והיא במידה והנ"ל מסרטן/מזיק לבריאות האם גם נייר אלומיניום עלול להזיק לבריאות כשמשתמשים בו באפיה או בכיסוי אוכל בזמן אפיה או כיסוי תפוחי אדמה באפיה או במדורה?

25/04/2005 | 00:28 | מאת: חבר של צדיקי

כמוך שמעתי שמועות בכיוון של אלצהיימר. אני מצרף לך לינק http://www.fsis.usda.gov/oa/pubs/meatpack.htm מקווה שיועיל לך. על הצד בטוח קחי בחשבון שהאלומיניום נתקף על ידי חומצות אז אם תמנעי מבישול עם חומרים חומציים כמו חומץ, לימון, מיצי הדרים וכדו' הרי שהחומר לא יעבור לתבשיל (הסימן הוא שאם הסיר מבריק אחרי הבישול הרי שמעט חומר נמס)

29/04/2005 | 00:11 | מאת: חיה

ובנייר אפיה שעליו שמים למשל בורקס הוא לא מכיל אבקת אלומיניום , איך הנייר לא נשרף?

חיה שלום אלומיניום הנו מתכת המצטברת בגוף ועלולה לפגוע במערכת העצבים. לכן, עדיף להמנע משימוש בכלי אלומיניום. כאשר הסיר קצת "שחור" הסכנה נמוכה יותר כי החומר בצורה מחומצנת (כמו חלודה של אלומיניום). הכאשר הסיר מבריק אלומיניום עובר לאוכל בצורת היסוד לו ואז יש סכנה כמו שכתבתי. כאשר משתמשים בנייר אלומיניום לכיסוי אוכל: כאשר מבצעים אפיה/בישול כדאי להמנע ממגע ישיר של האלומיניום עם האוכל, כי הוא מתפורר ונכנס לאוכל ולמערכת העיכול. לכן גם כדאי להמנע מתבניות אלומיניום חד פעמיות למרות הנוחות שבשימוש בהן. כאשר משתמשים בנייר אלומיניום לכיסוי מזון קר הסכנה נמוכה ביותר ואין בעיה מיוחדת. אלומיניום במצב של אבקה באוויר כמו שניתן למצוא בתעישה, נחשב לחומר מסוכן לנשימה (חלקיקי שלו) וחדירה של חלקיקים שלו לריאות עלול לגרום למחלות נשימתיות בנוסף לפגיעה העיצבית. למיטב ידיעתי אלומיניום לא גורם לסרטן.

26/04/2005 | 23:53 | מאת: חבר של צדיקי

תחמוצות אלומינים אינן שחורות, הצבע השחור מקורו לפעמים באבקת אלומיניום דקה כתוצאה משפשוף הכלי. יש אפשרויות נוספות. מכאן: אל תבשלו בסירי אלומיניום שהשחירו (לא שנישרפו) נקו אותם שיבריקו והרתיחו בהם מיים ליצירת שכבת הגנה חדשה. אל תבשלו מזון חומצי, (מיצי הדרים, חמוצים וכדו')

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות