ידיות סירים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/06/2013 | 22:41 | מאת: שושי

סליחה שוב הכוונה שלהם שכאשר הם מבשלים את האוכל על הגז נוח להם להחזיק את סיר עם ידית מפלסטיק. כאשר הם מוציאים את הסיר מהתנור כבר לא ניתן להחזיק את הסיר בכל מקרה בידיות שלו גם אם הוא מפלסטיק הם מוציאים אותו עם מגבת. 1. לבשל עם סיר עם ידיות ממתכת מראש - לא נוח לבישול עם גז. 2. האם הם יודעים עד לאיזה טמפרטורה ניתן לחמם סיר עם ידיות מפלסטיק. האם יש נתון כזה? כי הידיות מאוד חמות בהוצאתן בכל מקרה רק שפשוט בבישול המקדים יותר נוח.

כל סיר שתכניסי לתנור כולו יהיה חם בלי קשר אם זה ידיות מכסה או גוף הסיר. ידיות הפלסטיק של סירים טובות במיוחד, מאחר שבזמן חימום על הגז הן כמעט ולא מתחממות ואז אפשר לגעת בהן. החימום בתנור גם הוא לא מספיק גבוה לידיות. הן מתחממות, אבל הידיות עשויות מחומר מאוד עמיד לטמפרטורה גבוהה (מעל 250 מעלות) כך שאין בעיה. מבחינת חום הידיות וכלים בכלל, 40 מעלות כבר מרגיש מאוד חם ולא נעים לידיים. אז, התחושה שהידיות מאוד חמות, אך הן יכולות להיות בטמפרטורה של 70-80 מעלות שאז אפשר כבר לקבל כוויות קלות, אך החומר יציב לגמרי.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות