בהמשך לדיוני אקונומיקה מהשבוע האחרון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

13/05/2013 | 09:02 | מאת: דבי

שלום רב ד"ר ורד קויפמן. בעקבות כל הדיונים והשאלות והתשובות בנושא אקונומיקה שמאוד חשובים ומועילים ומעניינים, מעניין אותי לדעת גם האם כאשר האקונומיקה נשטפת אל הביוב הביתי כפול מספר בתי האב במדינת ישראל, זה פוגע באדמה מבחינה אקולוגית או שממילא זה מתאדה אז זה לא פוגע. בקיצור האם האקונומיקה מתאדה גם דרך האדמה או הביוב או לאן שהיא מגיעה? ושוב הרבה תודות ויום טוב

כן, בהחלט. אקונומיקה המגיעה לביוב מגיעה למתקני טיפול בשפכים. חלק מגיע לקרקע, חלק מגיע לאוויר. חלק מגיב לתת חומרים אחרים, חלק פוגע באיכות האוויר וחלק באיכות קרקע ואיכות מים. אז, תשאלי למה לא אוסרים השימוש באקונומיקה. שאלה זו נשאלת לגבי כל החומרים בשימוש ביתי למשל אבקות כביסה שמסוכנות לסביבה או תרופות שאנשים זורקים לביוב ולאשפה ולא מחזירים לבית מרקחת להשמדה מסודרת. אנחנו צריכים לחיות ולהשתמש בחומרים. מנסים להעלות מודעות הציבור לבעיתיות שבשימוש בחומרים מסוכנים ושחרורם לאוויר, למים ולקרקע באופן לא מבוקר. עושים דברים בכיוון אך לא מספיק. אך, נראה שיש שיפור במודעות הציבור, ונקווה שלאט לאט יהיה שיפור גדול יותר.

03/09/2013 | 09:34 | מאת: ניצן

שלום רב, בהמשך לשיחות על אקונומיקה, אני משתמשת בכלורית לחיטוי כלי העבודה שלי במשק. (הבנתי שזה כמו אקונומיקה) רציתי להתעניין ולדעת מהי הרמת המותרת שאני יכולה לשפוך לביוב, כיצד ניתן לדעת זאת. בעיקרון בזמן החיטוי אני שוטפת גם בהרבה מים מתוקים. האם לאחר מהילה של החומר ניתן לשופכו לביוב? מהן הכמויות המדוברות? בברכה,

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות