דפי נתונים על חומרים msds

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/02/2005 | 05:57 | מאת: זיו

אבקש הסבר על המושג הזה שאתם ממוני הבטיחות מרבים להשתמש בו. אני מצרף לינק לאתר mads ומבקש הסבר כיצד להשתמש במידע שיש באתר הזה ושואל האם יש אתר כזה עם דפי נתונים על חומרים גם בעיברית? http://ptcl.chem.ox.ac.uk/MSDS/

05/02/2005 | 08:06 | מאת: מר בטיחות

לזיו שלום רב, MSDS או גיליון בטיחות לחומרים הוא דף ריכוז של נושאים שנועדו לשימוש נכון, בטוח מבלי שייוצרו סיכונים למשתמש ולסביבתו. הדף כולל ראשי פרקים כגון: מרכיבי ותכונות החומר,שימוש בציוד מגן, כיבוי אש, עזרה ראשונה, הדרכים לאיחסונו, לשינועו ולפינויו של החומר. את הדף מכין היצרן של החומר וחובה עליו לספקו לקונים ממנו, וכן הלאה.

05/02/2005 | 08:44 | מאת: זיו

האם הלינק שנתתי כאן טוב לכל סוגי החומרים הקיימים? האם יש אתר כזה גם בעיברית? http://ptcl.chem.ox.ac.uk/MSDS/

גיליון בטיחות הנו מסמך שימושי ביותר לכל משתמש בחומרים מסוכנים מאחר שיש בו מידע בסיסי על החומר כפי שפרט בתשובתו מר בטיחות. כידוע בתקנות יש דרישה להדרכה של העובדים בסיכונים אליהם הם נחשפים וגליונות אלה מאפשרים העברה של מידע תמציתי של הסיכונים לעובדים שאינם בהכרח מקצועיים, ומהווים כלי עבודה שימושי ביותר לכימאים ולעובדים מקצועיים בחומרים מסוכנים. כדאי להזכיר שבדומה לגליונות בטיחות לחומרים מסוכנים קיימים גם גליונות מתאימים לגורמים ביולוגיים שבנויים בצורה דומה. כל יצרן/יבואן חייב בהכנה/המצאות של MSDS. הדבר מגובה בתקנות הבטיחות בעבודה - גליון בטיחות 1998 המחייב הכנה, זמינות ומסירה ללקוחות של הגליונות. מאחר שרוב החומרים מיובאים, ואלה המיוצרים בארץ בדרך כלל רובם ליצוא, גליונות הבטיחות הנם באנגלית, ורובם זמינים באתרים שונים ברשת האינטרנט. יצרנים רבים בעולם מקשרים לאתר שלהם את גליונות הבטיחות לחומרים שהם מציצרים, מאחר שאותו חומר מיצרנים שונים עשוי להיות בעל תכונות מעט שונות, ובהתאם יש לעדכן את גליונות הבטיחות. שאר חומרים, שהנם אלפים רבים ניתן למצוא באתרים שונים לגליונות בטיחות, אתרים אוניברסיטיים ואחרים - כל חיפוש פשוט של המילה MSDS בצרוף שם החומר יעלה מספר רב של אתרי MSDS, חלקם יותר מקיפים וחלקם בסיסיים. בארץ, ישנם מספר מאגרים של גליונות בטיחות בעברית או תמצית גלינות (הנדרש להדרכה) כמו המאגר של פיקוד העורף. המידע שם זמין, וניתן לקבל מהם עזרה, אך המידע לא פתוח לקהל הרחב. מקווה שתשובה זו מטילה מעט אור על מורכבות הנושא. המשך יום נעים ורד

05/02/2005 | 10:01 | מאת: זיו

תודה על התשובה המקיפה--האם ידוע לך ולכם שבמדינת ישראל האנגלית זה לא הצד החזק. וכיום ישנם הרבה דוברי רוסית שאינם יודעים אנגלית כלל.לצערי במערכת החינוך בבית הספר לא מלמדים אנגלית טכנית ואז כולנו מגיעים בלתי מוכנים וידע מועט באנגלית כזו. ואז מה התוצאה?שגם אם יש msds מצורף לחומר,העובד בשטח לא מבין בדיוק את מה שכתוב שם.וגם מתבייש לשאול. דרך אגב אותה בעייה יש בספרי הפעלת מיכשור רפואי-אין תקנה שמחייבת ספרות בעיברית ולכן הצוותים הרפואיים והטכנאים משתמשים בספרות היצרן שהיא באנגלית אבל האם מישהו בדק בחן אותם שהם הבינו את כל מה שכתוב?? חומר למחשבה לכולנו..................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

בעיה קשה ומוכרת. החומר ברובו באנגלית. לפי הדרישה בתקנות להדרכת עובד, יש להמציא לו את המידע (תקציר לפחות) בשפה מובנת לו - עברית, ערבית, רוסית, אמהרית ואם נרחיק לענפי הבניה וחקלאות - גם סינית, תאית ושפות נוספות. במקרים בהם לא ניתן להמציא לעובדים את המידע כתוב בשפה שהם קוראים יש לוודא הדרכה בעל פה בשפה אותה הם מבינים. כך שאם יש עובדים דוברי רוסית לדוגמא, ניתן להעביר להם את החומר בע"פ בשפה הרוסית ולא בכתב. בסוף ההדרכה יש לוודא שהבינו את הנאמר, ומבחינת החוק הדבר מספק. במקרים רבים גם מבחינת הצרכים הביצועיים של העובדים הדבר מספק. במקרים בהם נדרשת הבנה וידע מעמיקים יותר, ארגונים מבצעים תרגום רק של תקציר גליונות הבטיחות לשפה הנדרשת ומעבירים אותם לעובדים לפי הצורך.

05/02/2009 | 18:55 | מאת: אורי

ערב טוב איפה אני משיג MSDS בעיברית לא משנה איזה סוג של חומר

11/07/2006 | 12:48 | מאת: טניה גלר

מבקשת לשלוח דפי נתונים msds חומרים: KSCN KI KClO3 KClO4 K4Fe(CN)6 טל. לבירורים 04-6429112 054-4711147 טניה תודה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות