מטף לכיבוי אש

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

03/04/2005 | 17:44 | מאת: אירית

שלום. רציתי לדעת האם מטף אבקה שרכשתי, מתאים גם לכיבוי אדם בוער. האם מטף הגז עליו אתם מדברים זהו הלון, אם כן ..הוא עדיין מיוצר? כיוון ששמעתי שהופסק ייצורו בגלל שהוכחה פגיעתו בשכבת האוזון, אם מיוצר היכן ניתן להשיגו.

04/04/2005 | 00:39 | מאת: איתן חנני

אירית שלום רב, לכיבוי אדם בוער הנכון ביותר להשתמש במים או בשמיכה לחניקת האש, לא מומלץ להשתמש במטף אבקה הואיל והאדם יכול להיפגע - להיחנק, להתעוור וכיו"ב. מטפי אבקה משמשים לכיבוי תחום רב של שריפות כגון שריפות מדלקים ושמנים במכוניות ובמכונות, שריפות כתוצאה מקצר חשמלי במתקני חשמל שונים, שריפות חומרים כגון ריפודים, גומי, פלסטיק, בד ושריפות גזים דליקים כגון גפ"מ (גז בישול), אצטילן וכד'. השימוש במטפי אבקה גורם לנזק רב למערכות שעליהן מותזת האבקה, בכדי לחסוך בעלויות השיקום במערכות שבהם עלות הציוד והמכשור יקרים ולצורך כיבוי שריפות חשמל ודלקים ניתן להשתמש במטפים שבהם יש סוגים שונים של גז (בהתאם לייעודם), לדוגמא כיבוי שריפות בלוחות / ארונות חשמל, במערכות מיחשוב וכד'. לשאלתך קיימים 2 סוגי של מטפי גז הלון: גז הלון 1301 (BTM), וגז הלון 1211 (BCF) אכן קיימת בעייה אקולוגית בשימוש בהם אולם בשל יעילותם עדיין משתמשים בהם, קיימים גם מטפי גז CO2, אולם יעילותם של מטפים אלה במקים מסויימים פחותה בהשוואה למטפי הלון (בעיקר הלון 1301), מטפי הלון יקרים באופן משמעותי ממטפי CO2. קיימים בארץ יצרנים רבים למטפי כיבוי - ניתן למצוא אותם בדפי זהב וכד', לפני הקנייה הגדירי להם היטב את צרכייך, כדאי לעשות סקר שוק רציני (יכולים להיות הבדלים משמעותיים). דבר אחרון - זכרי אין לכבות שריפות חשמל, דלק, גז ומתכות במיים (ניתן ורצוי לקרר במיים מיכלי גז במידת הצורך והאפשרות).

05/04/2005 | 21:20 | מאת: יוסי

על גז לכיבוי אש רציתי להוסיף שיש היום איסור שימוש בין לאומי בגזי הלון מכל הסוגים ועל כן יש גזים תחליפיים . אמנם יקרים אך לקראת שנת 2007 יאסר השימוש בגזי הלון כולל מיחזורם . לפרטים אפשר לפנות לחברות שמספקות אמצעי כיבוי אש .

05/04/2005 | 22:01 | מאת: איתן

יוסי שלום רב, שמח לראותך כאן.. (וכמובן גם במפגשנו האחר) בטוחני שתוכל להעשיר אותנו בידיעותיך.

05/04/2005 | 22:37 | מאת: יוסי וידמן

היי נסה ליצור קשר טלפוני

21/04/2005 | 06:34 | מאת: שגיא

איתן וכולם שלום "בכדי לחסוך בעלויות השיקום במערכות שבהם עלות הציוד והמכשור יקרים ולצורך כיבוי שריפות חשמל ודלקים ניתן להשתמש במטפים שבהם יש סוגים שונים של גז (בהתאם לייעודם), לדוגמא כיבוי שריפות בלוחות / ארונות חשמל, במערכות מיחשוב וכד'." מניסיון של מספר פעמים, גם כיבוי בהלון גורם תוך זמן קצר להרס של ארונות חשמל, מערכות בקרה ממוחשבות, קורוזיה של ברזל והתפוררות גומי <להערכתי ההלון "מייבש את שיכבות שומן המגן של המתכת וחושף אותם להתחמצנות>...לכן לאחר כיבוי בהלון כדאי לנקות כל מה שניתן במים וסבון במידת האפשר+סיכוך בשמנים של המתכות והגומי. להחליף מערכות חשמל, להוציא את המידע החשוב מהמחשב ולכלול אותו בציוד הניזוק לחברת הביטוח

06/04/2005 | 18:31 | מאת: מר בטיחות

שלום רב, הכיבוי של אדם בוער יעשה ע"י גלגולו על הארץ או כיסויו בשמיכה. השימוש במים עלול לגרום לכוויות ואמור להוות ברירת מחדל. השימוש באבקה יבשה אף הוא אינו מומלץ בשל חשש לזיהום, אבל שוב - יעשה שימוש באמצעי זה כשאין אפשרות טובה יותר לכיבויו של האדם.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות