תהליך sambwa לקידום הבטיחות במפעלים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

04/02/2005 | 22:42 | מאת: זיו צח

אבקש להציג בפניכם תהליך שמתקיים בארה"ב ובעוד מקומות בהצלחה רבה-העובדים עצמם מפקחים איש במשרדו של האחר בנושאי בטיחות גיהות. למעשה יש במפעל\ חברה- אדם שתפקידו להיות מרכז הסמבה והוא שולח בכל חודש שני עובדים לעבוד יום שלם במשרד אחר.וכך מושגת בטיחות-הרי יש אימרה: אורח לרגע רואה כל פגע. מעניין לדעת את דעתכם?? קיראו תחילה את הדיון שכבר העלתי בנושא בפורום מכשור רפואי ופורום המוסד לבטיחות וגיהות http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1178/xPG/8/xFT/4095/xFP/4095

06/02/2005 | 09:19 | מאת: מיכה בר-און

לזיו ואחרים שלום, להדיוטות, התהליך נשמע/נראה מעניין וטוב, אך בפועל, לטעמי, זו שיטה המחזקת את הבינוניות ומטה על חשבון המיקצועיות של גורמי הבטיחות המיקצועיים. מה בעצם אומרת השיטה, שבכדי לקדם את נושא הבטיחות, מספיק להיות "אורח לרגע", !!!, האם בעיות בטיחות במקומות עבודה מתקדמים, הם רק חיבור חשמל רופף, או הצטברות של פסולת וכיו"ב, בעיות טרוויאליות, או שבחיים המודרניים הבעיות הן הרבה יותר מיקצועיות ומורכבות, המחייבות חשיבה מיקצועית, ניסיון וידע. מנכ"לים רבים "יקפצו" על הזדמנות זו, העלולה למשוך את השטיח מתחת לרגלי אנשי הבטיחות המיקצועיים.

06/02/2005 | 11:14 | מאת: אבי

אני עובד במפעל ואני נחשב נאמן בטיחות.אני פותח עיניים בכל מקום בו אני נמצא ומעיר ביוזמתי. להבנתי נאמן בטיחות תפקידו להיות יד ימינו של ממונה הבטיחות. אם מפעל כלשהו יחליט שהוא פונה לתהליך כזה שפעם בחודש 2 עובדים יבקרו במחלקה של האחר,גם העובדים האלו בלי שהם נאמני בטיחות יכולים לעזור לממונה הבטיחות.הרווח יהיה של המפעל במניעת שריפות ואסונות התחשמלות ועוד.. נראה לי שקצת מוגזם המשפט האחרון שכתבת שמנכלים יקפצו על הרעיון.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות