חשמל סטטי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/03/2005 | 11:26 | מאת: ILAN

רוב אנשי המשרד שבו אני עובד מתלוננים מידי פעם על חשמל סטטי במגע עם מתכות או עם אנשים. א. האם הסיבה יכולה להיות מהליכה על פרקט ? ב. אם לא פרקט, מה הסיבה ואם ניתן למנוע זאת ? ג. האם חשמל סטטי יכול להזיק לבני אדם (נשים בהריון) ? תודה מראש להתייחסות.

אילן שלום חשמל סטטי במשרדים איננו מסוכן אם אמנם מדובר בחשמל סטטי. חשמל סטטי נוצר כתוצאה מחיכוך בין משטחים, בדרך כלל סינטטיים, כמו שטיחים, פרקט עם סוליות הנעליים הסינטטיות שלנו. כאשר נוגעים באדם אחר או במשטח מתכת, אנחנו גורמים להתפרקות החשמל שהצטבר. במקרה שמדובר במקום עם חומרים כימיים הדבר עלול להוות סכנה - הצתה של אדי חומרים דליקים מניצוץ של חשמל סטטי. במקרים של עבודה עם מעגליםאלקטרוניים - פרוק חשמל סטטי עלול לגרום לקצרים במעגלים. בשני מקרים אלה לדוגמא יש הקפדה על הארקה מתאימה, לבוש ורצפה המונעים הווצרות והצטברות חשמל סטטי כי יש בו סכנה. במשרד יש לוודא שמה שאתם מרגישים איננו חשמולים קטנים כתוצאה מארקה לא תקינה של מערכת החשמל. דבר שניתן לבדוק על ידי חשמלאי מוסמך. כי אם כך המצב יש בו סכנה לכל אדם. אך אם מדובר בחשמל סטטי מלבד אי הנוחות אין בדבר סכנה. ניתן לשפר מעט את המצב על ידי העלאת הלחות במשרדים, שבדרך כלל ממוזגים והאוויר יבש וגורם להצטברות החשמל הסטטי.

18/04/2005 | 21:14 | מאת: ענת

אני עובדת בחנות לאביזרי אופנה שנפתחה לפני מס' ימים..בחנות הרצפה עשויה מפרקט וישנו חשמל סטטי כמעט בכל התכשיטים בהם אני נוגעת. ברצוני לדעת האם האור פלורסנט החזק גורם בנוסף לפרקט חשמל סטטי, והאם החשמל הסטטי עובר עם הזמן (מאחר וזהו פרקט חדש..).

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות