גלאי גז בישול

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

18/05/2008 | 10:23 | מאת: פזית

עד כמה התקנת גלאי גז בישול במטבח הביתי היא חשובה? ראיתי באינטרנט כי בחו"ל זה מקובל. האם בארץ יש נפגעים מדליפות גז?

כל אמצעי בטיחות והגנה חשוב וטוב. דליפות גז, קצר חשמלי, שריפות, מתרחשים כל יום בהרבה בתים ברחבי הארץ. אבל היום כבר ישנה התקדמות - בכל בית צריך להיות מפסק פחת למניעת התחשמלות - כיריים חדשות נמכרות עם התקנה של גלאי דליפות גז, כאשר הגז זורם ואין להבה בוערת, זרימת הגז תעצר - תנורם מרכזיים לחימום גז - ישנו בהם גלאי פחמן חד חמצני, גז רעיל, למניעת הרעלות ופגיעה בנפש. - ארונות כיבוי אש בחדרי מדרגות, ברזי כיבוי אש ברחובות לטיפול באירוע אש בבתים חובה לגלאי גז בבית אין. אבל, המחיר נמוך יחסית ומוסיף בטחון, אז כל אחד שאכפת לו קצת יותר יכול לרכוש ולחבר לשקע חשמלי במטבח. הדבר חשוב במיוחד בבתים שיש בהם ילדים שעלולים לשחק בגז ללא מודעות לסכנה, או אנשים מבוגרים שלעיתים שוכחים את הגז דולק, וגם שאר האנשים שכאשר ישנים לא ירגישו בריח דליפת הגז עד שיהיה חס וחלילה מאוחר מדי. עכשיו לשיקולך אם להתקין או לא.

29/01/2011 | 23:56 | מאת: אלקטרוגז

זה ממש לא מדוייק לגבי כיריים גז משום שבכיריים גז אין שום גלאי גז אלא חיישן חום בלבד ומטרתו היא לסגור את ברזי הגז בהעדר להבה , אבל מה קורה כאשר הברז של הכיריים דולף או מחיבור הגומי ועוד דליפות ומקרים דומים שנוחכנו להם במשך כ 15 שנות פעילותינו בתחום גלאי הגז ?????????!!!!!!!1 אלקטרוגז טכנולוגיות גז מתקדמות WWW.ELECTROGAS.CO.IL

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות