קידום רעיון-קורסים לנהיגה מונעת

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

04/03/2005 | 09:25 | מאת: רחלי

לפני 20 שנה היו קיימים קורסים לנהיגה מונעת בצהל ובמדינה והיה גם הכרח להשתתף בהם, לאילו שביצעו עבירות תנועה,כתנאי לחידוש הרשיון וביטול נקודות החובה שנצברו. לאן נעלמו הקורסים האלו?מדוע כיום עם הגידול המתמיד בתאונות הדרכים ונהיגה תחת שיכרות לא מחייבים אותנו הנהגים הפרטיים לעבור קורס כזה כל 3 שנים כתנאי לחידוש הרשיון. מה קורה עם ההתיחסות לגיל-הרי ככחול שהגיל יותר מתמקדם הכשירות והיכולות בנהיגה יורדות,מדוע איש לא מחייב התיחסות עד כדי שלילת רשיון לנהגים מבוגרים שאינם שומעים ואינם רואים טוב ומסכנים את עצמם ואת הסביבה.

04/03/2005 | 13:21 | מאת: לשכת השר

לרחלי-רעיון ודעה חשובה.בבקשה פני במכתב אלינו למשרד התחבורה למנכל משרד התחבורה ואנו נעלה את הנושא בישיבות עם השר וננסה לקדמו.

08/03/2005 | 05:16 | מאת: זיו

חבר/ה בלשכת השר. האם אפשרי שתתדפיס/י את הרעיון כאן או תעביר אותו כלינק לכל הגורמים הרשמיים,מנהלי תחום במשרד התחבורה שיכולים להשפיע ולמימושו.

12/03/2005 | 10:24 | מאת: צדיקי מרדכי

לרחלי, וכולם שבת שלום! א. יש קורסים לנהיגה מונעת כל השנים, וישנם קורסים לשיפור הנהיגה. ב. הנסיון מראה כי לנהגים עבריני תנועה, לא יעזור כל קורס שבעולם, הפתרון האמיתי הינו שלילת רישיון הנהיגה. ג. כיום מתחדש רישיון הנהיגה אחת לחמש שנים באופן אוטומטי אחרי תשלום האגרה, באם אין לנהג קנסות למיניהם שלא שולמו. המלצתי כי בטופס חידוש רישיון הנהיגה, תדרש לפחות בדיקת עיניים לכל נהג שם הבעיה העיקרית של הנהגים. ד. רענון בנהיגה הינה דרישת לא הגיונית מאחר וכולם נוהגים כל יום מסיבה זו ואו אחרת. ה. לידיעתך גם נהגים לרכב כבד המובילים 50 טונות בכל הובלה אינם מחוייבים בהשלמויות כל שהן בזמן חידש ישיון הנהיגה. ו. עכשיו תשומת ליבך , נהג שלא שילם קנסות תעבורה באלפי שקלים יקבל טופס חידוש רישיון נהיגה, ישלם את האגרה, יוכל לנהוג לפחות 6 חודשים נוספים, ואז במקרה הגרוע ביותר לא יקבל את רישיון הקבוע עד לתשלום הקנסות, ומה אז, אותו נהג ממשיך לנוהג כאילו כלום, ואם נעצר ע"י המשטרה, יספר לשוטרים סיפור כלשהו, השוטרים יבדקו באלחוט עם מסוף המיחשוב, ויקבלו אישור כי נהג זה אינו בשלילה וכי הוא רשאי לנוהג, במקרה הגרוע ביותר ירשם לנהג דווח של 100 ש"ח. אז איפה ההרתעה. הרי נהג שצובר קנסות באלפי שקלים, הוא נהג עבריין ללא תקנה, אולי לזה יתנו תשובה אנשי לשכת השר. שבת שלום

12/03/2005 | 16:28 | מאת: רחלי

תודה על תשובתך המפורטת והצעותייך אני כבר פעלתי כפי שהציעו לי מלישכת שר התחבורה ופניתי אליהם בכתב עם הרעיון אולי גם אתה וקוראים אחרים יפנו אליהם במכתבים וזה יפעיל לחץ והנושאים והרעיונות שלנו יועלו בועדה כלשהיא. מה דעתך\מה דעתכם?

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות