הצילו-זהום אוויר ורעש במקום עבודתי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

02/03/2005 | 17:52 | מאת: לאה ינאי

במקום עבודתי בכל בוקר כשאני נכנסת מקבל את פני רעש מחריד וריח חריף של בנזין מהמכשיר לפיזור עלים שבשימוש הגנן שלנו.המכשיר עובד על בנזין ועושה רוח ונראה שהגנן פשוט נהנה להשתמש בו. לאחר מכן הוא עובר למקום אחר וובמשרדי הממוקם בקומה השלישית שומעים את הרעש וזה פשוט בלתי נסבל ומפריע לעבודה כמה פעמים ביקשתי מהגנן שיפסיק להשתמש במכשיר ויעבור למכשיר חשמלי.ותשובתו הייתה תגידי למנהלים שלי. אני זקוקה מכם בדחיפות לנתונים\ניסיון ממקרים כאלו-איך אני יכולה להוכיח שריח הבנזין רעיל עבורי,ושהרעש הוא מעל התקן המותר.

לאה שלום רעש וריחות בעייתיים במקום העבודה הנם באחריות של המעסיק שלך. תפני לממונים בבקשה לטפל במטרד. תנסי לשכנע אותם שהדבר מפריע לעבודה, ואולי כדאי שהגנן יבצע את העבודה לפני או אחרי שעות העבודה, במיוחד אם גם מגיעים לקוחות שהדבר יכול להוות הפרעה תדמיתית. ריח בנזין כל מכונית ואוטובוס נוסעים על בנזין או סולר, ותהליך השריפה שלהם פולט חומרים מסוכנים לאוויר. הדבר ידוע ונעשה ניסיון עולמי לצמצם את התופעה. אם פעולת המכשיר לסילוק עלים מתבצע רק זמן קצר במהלך היום, על פניו לא נראה שיש סכנה בריאותית חמורה גם אם יש אי נוחות זמנית. רעש לגבי רעש המצב דומה. בהתאם לחוק ניתן להחשף לרעש עד 85 דציבלים למשך עד 8 שעות ביום עבודה. במקרה שאת מתארת הרעש הוא לזמן קצר יותר והוא בעיקר רעש מטריד ובהתאם נראה שעל פניו העובד יכול להמשיך ולעבוד. אבל מאחר שהרעש מהווה הפרעה את יכולה לבקש אזניות או אטמים שיורידו את רמת הרעש בזמן עבודת הגנן. אם נראה לך שהבעיה ממש אקוטית, את יכולה להזמין על חשבונך בדיקה של המשרד לאיכות הסביבה (זיהום אויר) ובדיקה של משרד העבודה (רעש) כדי לראות אם באמת הריח או/וגם הרעש ברמה מסוכנת. צר לי שאני לא יכולה לעזור לך מעבר לכך.

03/03/2005 | 14:43 | מאת: אוריאל שמואלי

ורד שלום. ללאה עומדת האפשרות להודיע למפקח העבודה האזורי שאליו משתייך מפעלה, בדבר הריח ובדבר הרעש תוך הדגשה כי לתחושתה ודעתה הם בגדר מזיקים. המפא"ז יהיה חייב לנקוט בצעדים כדי לבצע בדיקות בעניין, אם ע"י ביצוע של הפיקוח אם ע"י דרישת ביצוע של הבעלים. הפיקוח יהיה חייב במענה ללאה אם אמנם השניים או אחד בלבד ברמה הגורמת נזק. ללאה אני ממליץ כפי שגם את המלצת להתחיל בפניה אל המעסיק שמחובתו להסדיר נושאים כגון אלה. אוריאל

03/03/2005 | 15:25 | מאת: לאה ינאי

לדר קויפמן ולאוריאל פניתי למנהלים של הגנן והם שוקלים לרכוש מפזר ושואב עלים חשמלי-וכך הרעש יפסק אבל-הבעייה היא למכשיר חשמלי יש כבל חשמל והגנן טוען שיהיה לו ביזבוז זמן וחוסר נוחות להסתובב עם כבל חשמל בכל החצר כמו כן כתבתי מכתב ליו"ר ועדת הבטיחות והגיהות שלנו כדי שיעלה את הנושא לדיון מה דעתכם?

לאה שלום הפעילות שהצגת מעניינת ומתאימה. נשמח לשמוע איך הדברים מתקדמים והאם בוצעו פעילויות מצד המנהלים וועדת הבטיחות והאם חל שיפור בהתאמה ברעש ובריחות מהם סבלת. המשך יום נקי ושקט ורד

08/03/2005 | 19:52 | מאת: לאה

לד"ר קויפמן.תודה על ההתענינות אני ממתינה לישיבה של ועדת הבטיחות-ומרבית החברים בה מסכימים עם דעתי כך שאני אופטימית

12/04/2005 | 23:55 | מאת: חבר של צדיקי

טוב שנמצא פתרון לבעיה: 1. המשרד לאיכה"ס לא מבצע בדיקות בתשלום. 2. בדיקות הרעש וזהום אויר הנידרשות הן תעסוקתיות ולא סביבתיות. 3. אהבתי את הפתרון של הטיפול במקור

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות