בטיחות במועדונים, באולמות / גני אירועים ואירועים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

28/02/2005 | 17:29 | מאת: איתן חנני

לקהל המשתתפים ולנוספים. לאחרונה התוודעתי לעובדה / תופעה אשר ראוי לתת עליה את הדעת ולנהוג כמתחייב. אנו מאפשרים לילדנו לצאת לבלות בדיסקוטקים / מועדונים ו.. או נוהגים להגיע לאירועים בגנים או אולמות לאירועים וכד' כאשר להפתעתי מרביתם של מקומות אלה מופעלים ללא היתר / רישוי מתאים מטעם המחלקה / האגף לרישוי עסקים של הגורם המוניציפלי אשר בתחומו נמצא בית העסק. למותר לפרט כי מרבית הדרישות הנוגעות לרישוי עסקים הן דרישות סף בטיחותיות שעניינן הנו בטיחות הקהל המגיע לבלות במקום ולא יעלה על הדעת להקל בקיומם של דרישות אלה. מתוקף עיסוקי אני מכיר ויודע שתהליך הרישוי ארוך ולעיתים העיכובים אינם באשמת בעל העסק (למרות שבד"כ מרבית העיכובים נוגעים לעלויות הכספיות הנדרשות מבעל העסק לביצועם של הדרישות) . יחד עם זאת ועל מנת לאפשר בכ"ז את פרנסתם של בעלי המקומות האלה מקובל על ידי המשטרה (אשר מתוקף אחריותה אחראית על קיומם של תנאי הבטיחות) בשיתוף עם האחראים על רישוי עסקים כי מרגע שהתקיימו תנאי בטיחות מינימליים: דרישות משטרה וכיבוי אש (בדיסקוטקים ומועדונים) ובנוסף משרדי הבריאות ואיכות הסביבה (במקומות אשר מגישים / מוכרים מזון) ומשהוגשה הבקשה לרישוי עסק מאפשרים לבית העסק להפעילו עד להוצאת הרישיון לניהול עסק. הילדים אשר יוצאים לבלות בדיסקוטקים / במועדונים אינם מודעים לעובדה שהמקום יכול להיות מלכודת מוות בזמן שריפה בגלל היעדר מערכות כיבוי או בגלל שיציאות החירום אינם תקניות כפי שגם אנחנו המבוגרים אשר מגיעים לאירוע איננו בודקים אם במקום מערכות כיבוי אש ויציאות חירום כנדרש, כל שכן תנאי גהות - רעש ואוורור, תנאים תברואתיים, אישור להפעלת זיקוקין ופירוטכניקה וכד'. החוק מחייב את בעל העסק לתלות את רישיון העסק במקום בולט אך אינו מתייחס למצב הביינים שבו בית העסק עובד כשעדיין אין ברשותו רישיון. אשר על כן חשוב ביותר כי בבואנו להזמין אירוע מבעל מועדון / גן / אולם אירועים לדרוש ממנו שיציג רישיון או היתר זמני להפעלת בית העסק או לכול הפחות תכנית / תסקיר בטיחות על מילויים וקיומם של תנאי בטיחות כולל כיבוי אש בהתאם לדרישות המשטרה וכיבוי אש. בנוסף (ולא פחות חשוב) לחנך ולהביא לידיעת הנוער המבקר במועדונים / דיסקוטקים לבקש מבעל המועדון בטרם כניסתם אליו אישורים שכאלה, להסביר ולהתריע בפני הסכנות ולהביא לתודעתם את הצורך באיתור יציאות החירום והאמצעים לכיבוי אש בזמן כניסה למועדונים.

28/02/2005 | 19:16 | מאת: זיו

לאיתן שלום כתבת דברים שמדאיגים כל אב לילדים כמוני ואני שואל ומציע:האם יש בית ספר תיכון כלשהו בארץ שיש בו -"מגמת בטיחות ואיכות סביבה" הרי מלמדים את ילדנו מגמות כמו-תאטרון,גאוגרפייה,מחשבים,מוסיקה,ציור וכ..אז מדוע לא מלמדים אותם את חוקי הבטיחות והנחיות העבודה הנכונה לקראת הכנתם לחיים בוגרים ובטוחים. אולי על כולנו כהורים להציע זאת בבתי הספר היסודיים והתיכונים(שם גם יבחנו בכך מבחן בגרות)-הלחץ מאיתנו יכול וצריך להשפיע במיוחד בימים אלו. מה דעתכם?

28/02/2005 | 19:45 | מאת: אנטולי

אולי כדאי להתכיל מזה שההורים התחילו ללמוד בטיחות בעבודה, ואז בבית הם יוכלו להסביר לילדים שלהם את דברים בסיסיים?

28/02/2005 | 23:53 | מאת: איתן חנני

זיו שלום רב, פרסמתי את הודעתי כפנייה להורים. דו"ח דברת הביא את מערכת החינוך לטלטלה רצינית וכיום לצערי עסוקים שם יותר בפוליטיקה ופחות בחינוך. הואיל ואנני בקיא בפרטי הדו"ח ואין בכוונתי לפתוח דיון בנושא (מקומו של הדיון איננו בפורום זה) אסתפק בכך. ידוע לי כי בתחילת שנת הלימודים הוצא חוזר מנכ"ל שעניינו הגברת המודעות לבטיחות ועידוד לפעילות חינוכית בנושאי הבטיחות בבתי הספר לרבות נושא הבטיחות בדרכים ומניעת תאונות. אינני יודע עד כמה באמת הנושא מטופל ואם בכלל קיים במשרד החינוך מנגנון של בקרה / ביקורת / מדידה כלשהי באשר לתוצאות של פעילויות חינוכיות בכלל ופעילויות בנושאי בטיחות בהתאם לחוזר המנכ"ל בפרט. אני מאלה שמאמינים בעשייה עצמית ואם בנוסף מערכת החינוכית תורמת משהו אזי ברכותיי ותודותיי.

01/03/2005 | 06:26 | מאת: זיו

לדעתי על עלינו כהורים לגשת איש איש במקום מגוריו לבתי הספר שבו לומדים ילדיו ולהפגש עם במנהל ולשאול מתי יתחילו חוגי בטיחות ואיכות ומתי תהייה מגמה כזו כמבחן בגרות 3 4 5 יחידות הלחץ שלנו יכול להשפיע אם כולנו באתו זמן-היום היום היום-נפנה.מנהלי בתי הספר יופתעו מהשאלה ויפנו להנהלת משרד החינוך והנושא ינוע קדימה. באו נכריז על שנת 2005 כשנת הבטיחות ואיכות הסביבה ומלחמה בתאונות דרכים -בבתי הספר.

16/06/2015 | 19:20 | מאת: מאיה

ממונה בטיחות אירועים המוניים הכנת תיק שטח מעשי לרשויות בחיפה ובתל אביב 035262139 מוכר 8 תמ"ת

17/06/2015 | 08:51 | מאת: מאיה

כן יש דבר כזה קוראים לו מכללת מישלב 4 שלוחות 8000 סטודנטים מכל הארץ לומדים כניסה לאתר www.mishlav.co.il 03-5262139

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות