דרוש יעוץ הנדסי בתחומי בטיחות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

28/02/2005 | 11:30 | מאת: אריה קידר

רציתי לשאול את דעתכם האם חשוב ורצוי לקבל חוות דעת בנושאי בטיחות מכמה יועצים?כפי שלעתים אנשים פונים לכמה רופאים כדי לקבל עוד חוות דעת. האם יש אתר כלשהו בו אפשר לראות את כל החברות שעוסקות ביעוץ בטיחות,תיק שטח,הדרכות,כדי שאוכל לבחור ממנו את החברות ולפנות אליהם.

28/02/2005 | 15:21 | מאת: איתן חנני

אריה שלום רב לטעמי נחוץ וראוי לקבל כמה שיותר מידע לפני שמתקשרים עם מאן דהוא, כלשכן כאשר הנך מחפש עזרה מקצועית. מניסיוני ככול שתרבה לשוחח / לדבר ולראיין לפני שתקבל החלטה תוכל בסופו של תהליך לבחור את בעל המקצוע המתאים לדרישותיך, הן הכספיות והן המקצועיות. מצ"ב לינק לפורום של המוסד לבטיחות וגיהות, ציין את האזור הגיאוגרפי שבו נדרש לבצע את העבודה (משתתפים בפורום אנשי בטיחות מכול קצוות הארץ), פרט עד כמה שהנך יודע את אופי העבודה המבוקשת, ציין בגוף ההודעה מייל למענה (יש מקום בכותרת) והשאר פקס או טלפון ליצירת קשר. שים לב הנהלת הפורום אינה מאפשרת פניות ו / או בירורים כמענה להודעתך ולכן רצוי לפרט ככול האפשר. http://www.oshforum.org.il/list.php?f=5 מידע נוסף יעלה כאשר תלחץ על אחד ממנועי החיפוש באתרים דוגמת http://www.allbiz.co.il/ או http://www.ib2b.co.il/index600.asp אתרים אלה דומים לאתר של דפי זהב והנך יכול למצוא בהם בעלי מקצוע בהתאם לסיווג מקצועי. לתשומת לבך לא כולל ממוני הבטיחות יכולים לתת מענה כולל לנושאים שהעלית, ישנם כאלה בעלי הסמכות להדרכה (תלוי בתחום שבו הנך מבקש לקבל הדרכה), ישנן אחרים שעוסקים ביעוץ בטיחות כללי ועריכת תכניות בטיחות, ישנם אחרים שמסוגלים להכין עבורך תיק שטח (אני מבין שיש לך כנראה דרישה כזו מכיבוי אש) וישנם כמובן בעלי ניסיון (בעיקר) וידע נרחב שיוכלו לתת לך מענה כולל. לידיעתך כמעט כל ארגון המעסיק למעלה מ- 50 עובדים (לרבות קבלני משנה ובמקרים מסויימים דוגמת מרפאות קופ"ח -כאלה שמקבלים קהל רב) מחוייב להעסיק ממונה בטיחות. היקף משרת ההעסקה של הממונה נקבע במשותף בין הגורם המזמין אשר מכיר בצורך המקצועי ובין ממונה הבטיחות אשר מבין את היקף השעות הנחוץ על מנת לעשות את עבודתו נאמנה. משהוסכם בין הצדדים יש להעביר הודעה על המינוי למפקח העבודה האיזורי ובסמכותו לדרוש שינוי בהיקף המשרה המוסכם (הרחבת היקף המשרה) זאת בכפוף לנוהל לקביעת היקף משרה אשר הוצא על ידי המפע"ר אשר משקלל את הסיכונים הקיימים בארגון (בהתאם למדדים המפורסמים בנוהל) וקובע היקף מינימלי נדרש. בהצלחה

06/03/2005 | 00:41 | מאת: אריה קידר

לאיתן תודה על התשובה,החכמתי מאוד וכעת אני מבין כיצד לנהוג.

28/02/2005 | 19:43 | מאת: יורם

0505681900 לשירותך

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות