הגיינה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/02/2005 | 15:31 | מאת: brand

אני עובד בחברת סארט אפ רפואית אנו מפתחים מכשיר שנוגע בגוף האם צריך לנקות את המכשיר בין מטופל למטופל מה התקינה בנושא, יש מכשירים כמו מד לחץ דם שלא מנקים בכלל..... מישהו מבין בנושא?????

תלוי מאוד מה המכשיר בודק ואיזה אדם הוא בודק. אם מדובר באדם חולה או במגע עם חלק גוף שעלול להעביר מחלות כדאי לחטא המכשירים בין נבדק לנבדק. אם המכשיר בדומה למכשיר לבדיקת לחץ דם, המגע עם עור חיצוני לא פגוע, ואין מגע בין נוזלי גוף הנבדק הראשון לבא אחריו, אין צורך מיוחד לחטא את המכשיר. אם הנבדק חולה ויש חשש להדבקה - נדרש חיטוי. הכללים מתאימים לציוד ולאופי הבדיקה, ושוק היעודי לציוד. ציוד ליצוא לאירופה ידרש לקבל תו CE ולעמוד בדרישות הדריקטיבה האירופאית לציוד רפואי. לארה"ב - אישור FDA בארץ אישור משרד הבריאות. אם המכשיר בקבוצה I - הדרישות קלות אם המכשיר בקבוצה II ומעלה - דרישות מחמירות יותר. מכשיר חודרני, מכשיר חשמלי או שנדרשת סטריליזציה - דרישות עוד יותר מחמירות. הדרישות לציוד רפואי מורכבות ומוגוונות, ונדרש מידע רב כדי לקבוע מהן הדרישות הספציפיות לציוד. מקווה שהתשובה עזרה במעט. בהצלחה ורד

01/03/2005 | 06:35 | מאת: זיו צח

לגבי חיטוי המכשיר-יש כיום חומרים נוזליים שמסוגלים גם לחטא וגם לעקר אבל על המכשיר להיות אטום לגמרי לנוזלים ואז ניתן בין חולה לחולה לטבול אותו למשך חצי שעה והוא יהיה מעוקר ומחוטא. במידה ולא ניתן לטבול בנוזלים,משתמשים באוטוקלב גז או אוטוקלב פלסמה רק אז התהליך ארוך יותר באוטוקלב פלסמה נמשך שעה ואפשר להשתמש שוב. באוטוקלב גז 12 שעות ומעלה. במידה ותרצה פרטים נוספים יותר ספציפיים-פנה אלינו כאן באתר לפורום המכשור הרפואי http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/List/xFI/1178/xPG/6

10/03/2005 | 12:11 | מאת: nbrand

תודה רבה על התשובות אאבל במקרה שלנו זה לא פשוט אי אפשר לשתוף את המכשיר בנוזר כי זה יהרוס אותו הזמן לניקוי בין חולה לחולה הוא 5 דקות לכן אני עדיין מחפש תשובות...... אם מישהו מכיר יועץ שמבין בתחום אנו נישמח לשכור את שרותיו בברכה נדב 050-5916382

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות