זיהום הים בכימיקלים ומי ביוב.

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

24/02/2005 | 23:52 | מאת: זיו צח

בעייה כאובה שנראה שקיימת במדינה הקטנה והצפופה הזו היא -זהום הים ונחלים ובכימיקלים ממפעלים שונים ובנוסף מי ביוב שחודרים למי התהום שלנו בדרכם לים האם כיום בשנות ה-2000 כבר יש פתרונות מעשיים שיש לנקוט בהם לטובת דור ההמשך ושמירה על הבריאות ואיכות החיים של כולנו? ואם הפתרונות קיימים ולא מתממשים בגלל עלויות כספיות,האם אנו כאזרחים יכולים איש איש לעשות דבר מה ולהקטין את הזהומים האלו?

25/02/2005 | 12:05 | מאת: אוריאל שמואלי

זיו שלום. כלנו בסה"כ אזרחים אגואיסטים שאינם דואגים לדורות הבאים. כך אנו מזהמים את הקרקע, את מי התהום ואת מי הים. כשנחליט שיש לדאוג גם לדורות הבאים, נקום כלנו ונבחר כנסת וממשלה בהן יהיו חברים שיבינו כי עליהם לדאוג לנו האזרחים ובנינו ונכדינו, ולא רק לעצמם כאילו אכול היום כי מחר נמות. אם תשתנה גישתנו, ישתנה גם מאזן האיימים בכבישים, בעבודה, בעומדנו בתור, במגרשי הכדורגל. אם לא תשתנה גישתנו, נשקע עמוק יותר ויותר בלוונטיניות של סביבתנו ונגיע אל החורבן השלישי. אוריאל

25/02/2005 | 14:20 | מאת: אורח חד פעמי

מכובדי, גם אלימות מילולית ובורות, מסוכנים מאוד לדור שלנו ולדורות הבאים. אתה חושש שנשקע עמוק בלוונתיניות של סביבתנו, כלומר שנשתלב באיזור ה - Levant שאנחנו חלק ממנו. לידיעתך המילה Levant, משמעותה "איזור הזריחה" ונכנסה לשפות העמים בעת תקופת המנדת של הצרפתים בלבנון, כאשר הכוונה הייתה זהה לתיקוותנו כיום, שהאיזור יהפוך לאיזור תיקווה שלום. לצער כולנו, חלק ממנהיגי ישראל, חשבו שעדיף למדינתנו לא להשתלב באיזור, ולא להיות מדינת Levant, וכאן המקור השגוי של השימוש לגנאי בבטוי "לוונטיניות". כיום, כאשר התקווה שוב קיימת, עלינו להיות גאים שאנחנו חלק מה - Levant, כי זאת עובדה שלא ניתן לשנותה. אנחנו צריכים לחדול לראות ב"לוונטיניות" גנאי, בדיוק כמו שהערבים חייבים להפסיק לראות ב"ציונות" גנאי. תכניסו לכם היטב לראש, אנחנו חיים בלוונט, אני בניגוד למר שמואלי "לוונטיני" גאה. כולי תיקווה שישראל תהייה המדינה ה"לוונטינית" באיזור שתשמם "אור לגוים" הלוונטיניים החיים בסביבתינו.

26/02/2005 | 13:11 | מאת: אוריאל שמואלי

לאחר הרצאתך, מדהים אותי כי עם היותך מאד גאה, אתה נמנע מלרשום את שמך בגאווה. אך זה מתאים דווקא לדבריך בדבר בורות מוחלטת של מנהלי הפורום והמשתתפים בו. נראה כי אם היותך גאה, יש לך עוד הרבה מה ללמוד ולו בדבר דרך ארץ, המקובלת היום לצערי, בלוונט שהוא אזורנו. הלוואי והיינו בלוונט כמשמעו המילולי. אוריאל

27/02/2005 | 21:19 | מאת: מר בטיחות

שלום רב, לשואל, אני מקבל את דבריו של אוריאל, אנו חוטאים כלפי הדורות הבאים יותר מאשר כלפי עצמנו, אבל חטא זה אינו בהכרח מיוחס ללבנטינים בלבד. במהלך השנים לבנטינוס קיבל משמעות רחבה יותר של התחקות אחר הקידמה תוך הסוואת הבורות וחוסר הטעם התרבותי או מדינת עולם שלישי במסוה של דמוקרטיה.

28/02/2005 | 00:04 | מאת: אבי רוזן

אדון שמואלי, אני יליד צרפת וגם אני חושב שהשימוש השלילי בבטוי "לוונטיני" הוא שגוי. חלק ממשפחתי המתגוררת בצרפת נוהגת להשתמש בבטוי "לוונט" בשביל לתאר מקום אצילי שיש בו תרבות עתיקת ימים. במקום להודות לאיש שהעיר לך בצורה מכובדת וידענית, אתה מוצא לנכון לתקוף אותו ולהשתמש בבטויים קשים כמו בורות, חוסר דרך ארץ ועוד. תחזור ותקרא שנית את דבריו וכאשר תבין אותם, לדעתי אתה צריך להתנצל.

25/02/2005 | 15:25 | מאת: זיו צח

הי אוריאל דברייך נראים לי הגיוניים ונכונים.אבל לדעתי אם כולם מחכים שיעשו עבורם את הכל אז שום דבר לא יזוז לדעתי השינוי בתפישה בגישה צריך לבוא מלמטה-האזרחים עצמם יכולים להתאגד ולהביא לשינוי בכל תחום בו הם מאמינים שיש להביאו. ספצפית לתשובתך: יש עמותות רבות שעוסקות במלחמה בתאונות דרכים ובאיכות הסביבה ומי שיכול ורוצה לתרום לשמירה על המדינה עתה ובעתיד צריך להצטרף אליהם ולועדות שלהם. המדינה-חברי הכנסת-הפולטיקאים אכן עסוקים בשמירה על מעמדם והשרדותם הפוליטית, וחבל שכך,שכל שנתיים מוחלפת ממשלה אבל זו לצערי המציאות שלנו כיום. חוסר הפירגון והתחרותיות במדינה הקטנה שלנו זה המתקון הודאי לחורבן בית שלישי ואם לא נשתנה: נשנה כעת את תרבות ההתנהגות שלנו בכבישים,בנימוס איש לרעו,בשמירה על הסביבה שלנו,כולנו נפסיד מכך כבר בדור הזה.......

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות