אם נישוק מזוזה לא גהותי, מה עושין ?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

24/02/2005 | 20:23 | מאת: הדואג למאמינים

ברכות למאמינים. שמתי לב שבמקום העבודה שלי ישנם המנשקים מזוזה ע"י נגיעתם בה עם היד ולאחר מכן מגישים את היד לשפתיים. אף נראה לי יותר הגיוני מבחינה גהותית לגעת קודם בשפתיים האישיות (שכ"א יודע את רמת נקיונן אצלו) ואח"כ לנגוע במזוזה. ברור שכל בר-בי-רב נוגע במזוזה אבל אם מישהו נושא חיידאקים או מריעין בישין אחרים ר"ל, עלולים אלה להביא על מקיימי המצווה מחלות וצרות נוראות שנועדו רק לעמלקים ימ"ש. שאלתי למומחים אם יש הלכה (נוהל) לקיום המצווה באופן שתרחיק הסכנה מהקהל העמלים הקדוש ?

24/02/2005 | 21:11 | מאת: מקורב לקב"ה

קצת הומור בפורום הזה הוא נהדר,ולאחר שצחקתי גם הבנתי שבעצם שאלתך נכונה ומצויינת. הרי זה נכון גם לטלפונים שכולנו משתמשים מהם יחד בעבודה ומעבירים זהומים אחד לשני,וזה נכון גם לספרים בבית הכנסת שכולנו נוגעים בהם וגם לספר התורה עצמו שכולנו מנשקים בשמחת תורה. מעניין עם בורא העולם חשב על כך? אולי דרוש ממונה בטיחות וגיהות בכל בית כנסת? סתם בצחוק...... להערכתי הוא כן חשב על כך כי הרי ידוע לכולם שאנו לא חולים בכל יום במחלות מוזרות-לגוף של כל אחד מאיתנו יש חיסון טבעי שמחסל את החיידקים האלו שאנו מעבירים מאחד לשני

25/02/2005 | 11:46 | מאת: מגיבה

שלום, אתה נשמע כמבין בעצמך, שיכולה להיות כאן בעיה - חיידקים, מחלות וכו'... מה המומחים יכולים להוסיף ? האם אתה חושב שהם מומחים גם בענייני מצוות? מגיבה

25/02/2005 | 13:18 | מאת: קורא עברית

טוב לפגוש הודעות מקצועיות וענייניות, ויחד עם זאת - גם קצרות ושובבניות. שבת שלום

25/02/2005 | 14:33 | מאת: מגיבה

שלום לך ! באמת, נחמד ומרתק... אני מקווה שמנהלי הפורום יסכימו עם זה, שטוב שתהיה קצת קלילות ושובבות, בתוך הפורום שעוסק בעניינים חשובים , רציניים ו גם כבדים במידה מסויימת. לעניין הדואג למאמינים - אני באמת לא מבינה מה ההבדל בין לנשק את המזוזה, לבין לפגוש את בן הדוד שלך ברחוב, להתנשק אתו, ולך תדע עם מי הוא התנשק רבע שעה לפני כן ... אז באמת, אני משאירה את זה לשיקולו של כל אחד מאיתנו, גם המאמינים וגם אלו שלא. שבת שלום

25/02/2005 | 15:04 | מאת: קורא עברית

נחמד. נעים לקרוא. שילבת עניין מקצועי וענייני ורלוונטי לנושא הפרום, עם חוש הומור. תודה על העלאת החיוך, שבת שלום

27/02/2005 | 00:31 | מאת: מגיבה

שלום ל"קורא עברית" - אם עדיין קורא כאן - אם העליתי חיוך אצלך, אז אני חושבת שעשיתי מצווה.. מצב רוח טוב מוסיף בריאות. למי שעדיין "דואג למאמינים" - קראתי וגם הבנתי את הודעתך, ועדיין - כדאי שתחשוב בכיוון כזה - גם אם אתה תיזהר בנושא נישוק המזוזה, בדרכך מהעבודה הביתה, תפגוש את בן דודך ותקבל נשיקה ממנו ... הרי יתכן, שהוא במקום העבודה שלו, נישק לא מזמן את המזוזה שם ולאחר מכן שם ידו על שפתיו ?! ומה תעשה אם חברך לעבודה יתעטש לידך? תסכים אתי, שלזהירות אין גבול ! יש אומרים שויטמין C מחזק את המערכת החיסונית. (קרא שוב את דברי ה"מקורב לקב"ה") לכולכם - הדואג , קורא עברית, המקורב והמומחים - שבוע נהדר ושקט ! מגיבה

26/02/2005 | 15:25 | מאת: הדואג למאמינים במקום העבודה

לגבירתי 'המגיבה' - אנא קראי שוב את הרישא של הודעתי בעניין: כיוונתי לבעיה במקום העבודה ולא לסתם מקום כגון בבית או ברחוב (שם נוהגין הכל עפ"י מסורתם או נימוסיהם). במקום העבודה אמורים להיות כללים ונוהלים שחלקם מובנה ב'תקנות הבטיחות בעבודה', ואז גם יש התייחסות להיגיינה במקום העבודה. נישוק המזוזה במקום העבודה זו לעתים "מצווה הבאה בעבירה" על התקנות, אולם ברור שאף אחד לא יתעסק ברצינות בסוגיה כזאת. ולכן אפשר להשתמש בה כמרכיב הומוריסטי לשיפור המורל בימים קשים אלה שמעכבים את ביאת משיח צידקנו . שבת שלום ושלום לשבת ... 'הדואג' .

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות