תחושת בטיחות בחיי היום יום

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/02/2005 | 22:01 | מאת: רחלי

בתקופה האחרונה יש בעיתונים כתבות על עלייה באלימות בבתי הספר,במועדוני לילה,וגם עלייה בפריצות לבית בלילות אני כבר כמה לילות לא ישנה טוב כי פוחדת מגנב שיכנס-אני פשוט לא יודעת מה לשות אם הוא יכנס? האם עלי צעוק ולהעיר את כולם?או פשוט לעשות את תעצמי ישנה

24/02/2005 | 07:33 | מאת: מוטי קרוטמן

לדעתי יש בעיה של ביטחון ולא עיניין של בטיחות עליך לדעתי להתיעץ עם חברה שנותנת שרותי שמירה באיזור מגורייך

24/02/2005 | 09:57 | מאת: יונה אבן

רחלי בוקר טוב! כמי שעסק כ20 שנה בבטחון בישוב בו אני גר ,אני מכיר את התחושות האלה חשובה החלפת דעות והתייעצות משותפת מזמין אותך להתקשר אלי לפלפון 0507330794 ואשמח לסייע. מוטי קרוטמן צודק אבל זה לבד לא מספיק עוזר ,צריך להכיר נתונים סביבתיים באזור המגורים כדי לסייע ולהגביר את תחושת הבטחון.

25/02/2005 | 08:44 | מאת: יוסי

מכיוון ש"ביטחון" ו"בטיחות" זה לא בדיוק אותו דבר, אז חשוב שאנשים יבינו - מלבד עצם העובדה שיש הבדל - מהו ההבדל. ומאחר ואנו בפורום העוסק ב"בטיחות", אל אחת כמה וכמה חשוב שההבדל יודגש ויובן. מוטי התייחס לכך אבל התגובה שלאחריו מערפלת את ההבדל. וכמובן שיש פה גם עניין של הבנת השפה ושימוש נכון ומדויק בשפה. מצפה להתייחסות מנהלי הפורום לנקודה זו. גם אם אינכם מסכימים ולא מקבלים את מציאותה ותוקפה של האבחנה, הנושא שווה תגובה שלכם. ולו גם מן הסיבה (בחשיבות נמוכה יותר) ששני קוראים התייחסו לכך.

25/02/2005 | 09:28 | מאת: רחלי

לי לא חשוב ההבדל בין בטיחות לתחושת בטיחות וביטחון אישי. כל בקשתי היא תענו לי מה עלי לעשות אם בלילה נכנס גנב אלי הבייתה. האם עלי לצרוח,להרביץ לו,להזמין משטרה או לא לדבר לוחכות שילך ולהתפלל שהוא לא יפגע בי ובילדים. קראתי פעם שאם אנו מרביצים לגנב על פי החוק אסור לנו לעשות זאת כי הפרענו לו בביצוע עבודתו.מה דעתכם ידעתכם גם על זה?

25/02/2005 | 10:13 | מאת: מגיבה

השאלה שלך קשורה לביטחון אישי. מנהלי הפורם - כימאית ומהנדס מכונות, שעבודתם קשורה לבטיחות ולא לביטחון. התקיני אמצעים מירביים להגנה אישית - דלת פלדה, סורגים, אזעקה, לחצן מצוקה אישית, ואולי גם שומר בבניין. ואם גם זה לא מספיק, התייעצי עם אנשי משטרה איך להתנהג אם יכנס פורץ לביתך...

25/02/2005 | 10:28 | מאת: קורא עברית

למנהלי הפורום שלום, האם גם לכם לא מפריע שלא תהיה בפורום שלכם אבחנה בין "בטחון" ל"בטיחות". שימו לב לציטוט מהמשתתף/ת (לדעתי) הכי פעיל/ה שלכם: "לי לא חשוב ההבדל בין בטיחות לתחושת בטיחות וביטחון אישי"

26/02/2005 | 10:55 | מאת: צדיקי מרדכי

רחלי בוקר טוב, ושבת שלום! אין אפשרות לא להבדיל, בין בטיחות, לביטחון. אבל "כבעל ניסיון" נכנס אלינו בלילה גנב, למזלי כלב הפינצ'ר שהיה לנו החל לנבוח, ואני רצתי לכיוון הסלון שם היה הגנב, שעם שמיעת צעדי ברח ולא נתפס. בכל מקרה כדאי מאוד לוודא סגירת ואו אבטחה נאותה במקומות בהם ניתן לפגוע בכם ואו ברכושכם. כל האמור נכון גם בנסיעה ברכב שמאוד כדאי לנעול את הדלתות מבפנים, לאור גניבת מכוניות תוך כדי נסיעה. עכשיו בנינו שאף אחד לא שומע, מהמשטרה לא תבוא לפחות בזמן הקרוב כל ישועה. שבת שלום צדיקי

26/02/2005 | 14:11 | מאת: רחלי

שלום לך .אני שמחה שהתיחסת יותר ספציפית לשאלתי. וכבעל ניסיון האם לדעתך עלי להחזיק כלב בבית-זה עוזר להבריח גנבים? האם עלי לעשות את עצמי ישנה ולא לקום אם ארגיש שיש גנב בבית?

26/02/2005 | 18:01 | מאת: צדיקי מרדכי

רחלי שבוע טוב! להחזיק כלב, שאלה שאת צריכה לענות, יש אדם שאוהב חיות ומוכן לטפל בהם ויש שלא. מה שצריך לעשות ומראש, זה לסגור כל פירצה אפשרית לפורענות. יש כיום המון אפשרויות יפות ואסטטיות לנושאים מסוג זה. פיתחי דפי זהב ותמצאי שם הכל. השאלה כמובן העלויות שאת מוכנה לשלם. שבוע טוב ובהצלחה. צדיקי

26/02/2005 | 18:08 | מאת: צדיקי מרדכי

רחלי , סליחה שלא עניתי קודם לכן, אם כבר נכנס הביתה גנב, רוב הפעמים מקימים רעש ואו צעקות הגנב בורח, אני מאחל לך שלא תגיעי למצב שהגנב כבר בביתך.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות