בידוד אקוסטי לשימוש בבית

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/02/2005 | 07:15 | מאת: ערן.ש

אני ואישתי גרים בבניין ישן .נראה שלפני 50 שנה לא ידעו או לא חשבו על פתרונות כנגד רעשים שעוברים מדירה לדירה. לצערי אנו סובלים מרעשים מהדירה של השכנים.דיבורים שלהם,הזזת כסאות,שטיפת כלים הכל נשמע אצלנו בחדר.גם (אתם יודעים מה.....) ובשעות בלתי שיגרתיות שמעירות אותנו מהשינה. האם יש אפשרות לרכוש להצמיד לקיר אצלנו בחדר בידוד אקוסטי ?ואם כן היכן אפשר להשיג ובמחירים סבירים.

21/02/2005 | 23:45 | מאת: איתן חנני

לערן שלום, ככלל בידוד אקוסטי הנו תורה שלמה כך שקשה לענות במסגרת הפורום. בעיקרון ניתן לבודד (להשקיט לצורך ההגדרה הכללית) כמעט כל רעש הכל תלוי בתקציב. יכולת הבידוד האקוסטי נמדדת בהפחתת דציבלים ובשינוי תדירויות הרעש במשולב. באפשרותך לבנות מחיצה בנוסף על הקיר או התקרה המפרידים בין דירתך לזו של השכנים, יכולת הבידוד היא פונקציה של עובי חומרי הבידוד ביחס לאיכותם לבידוד אקוסטי (אטימה או בליעת רעשים / שינוי תדירות). ישנם חומרים דקים שעלותם יותר יקרה מחומרים עבים שעלותם נמוכה, למשל באפשרותך לבנות קיר בלוקים עובי 20 ס"מ מצופה בטיח בעלות יחסית נמוכה או לצפות את הקיר בלוחות אקוסטיים מחומרים סינטטיים (תערובות גומי מיוחדות או חומרים מרוכבים) בעובי של 1-2 ס"מ שיתנו איכות בידוד טובה יותר אולם עלותן למ"ר גבוהה בהרבה מהבלוקים והטיח. להערכתי עלות איכות החייים שאתה מבקש נעה בטווח מחירים של 50$ - 200$ למ"ר ויכול להיות אף יותר בהתאם לאיכות הגמר המבוקשת על ידך. כנס לאתר www.bnebeytcha.co.il וחפש שם תחת בידוד אקוסטי או http://www.bnebeytcha.co.il/maamar_main.asp?maamar_id=260 ותמצא הרבה מידע בנושא כולל המלצות האתר על בעלי מקצוע.

22/02/2005 | 06:43 | מאת: זיו

לאיתן תודה על הלינק ועל התשובה. .אתר בבנה ביתך מצויין ואכן עונה על הרבה שאלות שכבר נשאלו כאן וכאלו שגם אני שאלתי דרך אגב יש גם בו פורומים שבהם אפשר לשאול ישירות את המומחים שאלות שקשורות לאיטום ובנייה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות