חשמל סטטי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/02/2005 | 21:59 | מאת: רינה

בזמן האחרון אני חווה תופעה מאוד מוזרה. אני חווה חשמל סטטי לפחות עשר פעמים ביום. העניין נמשך כבר למעלה מחודשיים. ישנם ימים בהם זה לא קורה ואני מאוד שמחה, אך אין אני יכולה לצפות מתי הוא יום כזה ולפני שאני נוגעת בדבר-מה אני מכינה עצמי לקבלת הזרם. קיבלתי זרם ואני מדברת על כאלה שמרגישים ואף שומעים אפילו מביתי בת השנתיים,מבעלי, ממלפפון (נשמע מצחיק אבל כבר לא) ושלא לדבר על סגירת השער של ביתי או דלת המכונית שנטרקת בזמנים אלה ע"י המרפק... איך אפשר להסביר תופעה זו ומה אוכל לעשות על מנת למנוע או לפחות להפחית את כמות הזרמים שאני מקבלת ביום. תודה רינה

21/02/2005 | 06:48 | מאת: זיו צח

לרינה שלום.התופעה מוכרת וקיימת ומצאתי בפורום המוסד לבטיחות וגיהות שאלה דומה לשאלתך מאחת שהגדירה את עצמה-"המחשמלת שאולי יקחו אותה למדע" מצרף את התשובות שכתבו לה ממוני הבטיחות,צביקה גרינברג,ואורי שמואלי-נראה לי שהתשובות האלו יעזרו לך. כמו כן אני מצרף שוב סירטון על דליקה בתחנת דלק כתוצאה מלבישת סוודר סינטטי לימדו להתמודד ולהזהר מהתופעה http://www.oshforum.org.il/read.php?f=5&i=187099&t=187090 http://www.oshforum.org.il/read.php?f=5&i=187114&t=187090&pg= http://www.oshforum.org.il/read.php?f=5&i=202560&t=202560&pg=150 סירטון על דליקה בתחנת דלק-הגיע לפורומים באדיבות צביקה גרינברג.

רינה שלום נכון שהתופעה הזאת של חשמל סטטי מציקה, אבל יש לה היבט חיובי אחד - אין ספק שאת מחשמלת. לאחר רגע של בדיחות דעת, אפשר לחזור ולהיות רצינים. אישית גם אני סובלת מהתופעה בעיקר בימים של לחות נמוכה באוויר, ובמקרים בהם אני לובשת בגדים סינטטיים. ישנם מספר גורמים אפשריים לפירוק חשמל סטטי על ידך: 1. לבוש של בגדים סינטטיים 2. נעליים עם סוליה סינטטית 3. עבודה במשרד עם שטיחים מקיר לקיר שעשויים בדרך כלל מחומרים סינטטיים או שבבית יש לכם שטיחים סינטטיים 4. עור גוף עם נטיה ליובש או/וגם אי שימוש בקרם לחות שמוריד היובש. 5. גורמים אחרים אינני יודעת אם הגורמים הנ"ל מתאימים, אבל אולי תבחני את סביבת המגורים/חיים שלך ואם בצעת שינויים שמתאימים לאחד או יותר מהגורמים אז הפתרון לפניך. בברכה ורד

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות