חשיפה לmdf ואסבסט באופן קצר פעמים בודדות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

07/05/2024 | 11:12 | מאת: אסף

שלום רציתי לשאול האם חשיפה חד פעמית/דו פעמית לאבק mdf שיש בריהוט שהבנתי שהוא חומר מזיק? או שהגוף יצליח להיפטר מימנו ולחדש את עצמו? האם החומר בהכרח יגרום נזק לגוף? בטווח הקצר או הארוך? ואותו דבר עם אסבסט שנפלט לאוויר הבנתי שהגוף כן יכול להיפטר מכמויות קטנות או שחשיפה קטנה בוודאות תגרום למחלות הקשות שהוא גורם להם? תודה

לא יודעת מה קראת היכן קראת. חשיפה חד פעמית ל MDF? ריהוט בכל הבתים, משרדים וכו' הרוב הוא MDF, חשיפה מתמשכת. הבעיה של העץ (MDF) בעיתית יותר במהלך היצור לאחר מכן הרבה פחות. בעיתיים יותר החומרים הנוספים לו לצורך היצור. ולזה יש הנחיה של משרד הבריאות לאוורר את הבתים שהחומרים לא יצטברו ויעלו את הסיכוי לפגיעה. אסבסט לא נפלט מהגוף. יכול להיות במקרה שיפלט. אך אם נתקע בריאות הוא ישאר שם. וכללית לכל חומר ולכל מחלה. אין דבר כזה בהכרח, ולא יודעים מי עלול להיפגע ומי לא, כל אחד ומזלו. יש לפעמים שחשיפה אחת, לכל כמות שהיא, עלולה להוביל למחלות הקשות ויש כאלה שלא יפתחו מחלה גם בחשיפה משמעותית יותר. אם היינו יודעים מי יפתח מחלה ומי לא ומה הכמות המדוייקת, הדברים היו הרבה יותר פשוטים.

07/05/2024 | 23:46 | מאת: אסף

תודה רבה לך על התגובה המעמיקה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות