ניקוי ירק עם סבון כלים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/04/2024 | 00:12 | מאת: נתנאל

היי אבא שלי נוהג לשטוף את הירק (עלים) שהוא קונה (כוסברה, חסה וכו׳) בגיגית עם מים ומעט סבון כלים. ולאחר מכן שוטף פעמיים עם מים בלבד ע״י טבילה בגיגית עם מים בלבד. האם הדבר לא מסוכן שמא יישאר שאריות סבון? כי השטיפה היא לא מתחת לברז זורם אלא שוב בגיגית ולכן החשש שלי או שמא שהעלים יספגו את הסבון.

נו אז מה? לפי התיאור לא נשאר ואם נשאר נשארת כמות אפסית, זניחה לגמרי. סבון הוא לא חומר מסוכן. כמו שאת שוטפת איתו כלים, כביסה, מתרחצים וכל שאר הדברים. אם היה חומר אסור למזון או לשימוש לא היו מאשרים אותו.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות