גוף חימום קוורץ במגע עם מזון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/04/2024 | 20:14 | מאת: אבי

ערב טוב האם קוורץ זה סוג של זכוכית או ? והאם גוף חימום קוורץ במגע עם מזון הוא בטיחותי ולא מסכן בריאותית?

שוב חזרנו לטוסטר? זכוכית וקוורץ שניהם עשויים מסיליקה, אך המבנה שונה. לחומרים מוגדרים דרכי החדירה ואיבר המטרה שלהם. חדירה דרך מערכת הנשימה, דרך מערכת העיכול, דרך העיניים והעור. קוורץ (סיליקה) דרך החדירה המסוכנת בריאותית היא של חלקיקים קטנים דרך מערכת הנשימה, ובהתאמה איבר המטרה (האיבר בו תהיה הפגיעה) הוא מערכת הנשימה. חדירה של קוורץ דרך מערכת העיכול לא מהווה סיכון פגיעה נשימתית. סביר גם שלא יהיה מעבר אם המוצר איכותי. אם יהיו שברים יהיה מסוכן כי שברים חדים עלולים לפגוע במערכת העיכול (חתכים, חורים...)

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות