האם בליעה של נצנצים מזיקה?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/03/2024 | 21:22 | מאת: משה

שלום, האם בליעה של נצנצים (כגון כאלו שנופלים מנרות עוגת יום הולדת) עלולה להזיק? לא מצויין שהם אכילים. ומה לגבי נצנצים בכללי? האם הם יוצאים כפי שהם נכנסים או מתפרקים בגוף ומכילים חומרים מזיקים?

מדובר בדרך כלל בחלקיקי פלסטיק קטנטנים שצובעים אותם. הפלסטיק בדרך כלל הוא אותו הסוג כמו בקבוקים של מים מינראלים. הם לא מיועדים למאכל. לאכול אותם לא מומלץ, אך לא אמורים לגרום לפגיעה, במיוחד כאשר מדובר בכמויות קטנטנות ממש. כמות גדולה (נגיד כפית) לא מומלץ כי לא מוגדר למזון, ויש בהם צבעים ולפעמים עוד חומרים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות