הנחת בלוני גז בחצר דירה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/02/2024 | 00:58 | מאת: יצחק מדר

שלום וברכה. ניסיתי בכמה דרכים לברר ולא הסתדר לי. אני רוצה להניח בלוני גז בחצר של הבית. הבית הוא בבניין בן 7 קומות כאשר אני גר בקומת כניסה ויש לי חצר בגודל 100 מ"ר. יש לי גריל גז ואני מעוניין לשים 2 בלונים של 12 ק"ג בחצר. מה אני צריך לבצע בחצר או איזה תנאים כדי לעשות את זה באופן בטיחותי. ראיתי שאסור להניח בתוך הבית או מרפסת בלון שעולה מ5 ק"ג אבל תנאים שיכולים להיות בחצר הדירה לא מצאתי שום מקור שמסביר את זה. וכן רציתי לשאול לגבי חאפרים שמביאים בלוני גז במחיר יותר זול האם זה תקין או שזה בעייתי מבחינת בטיחות ואיפה זה מתבטא. תודה רבה.

נתחיל מהסוף, כן כשמם כן הם חאפרים, עבריינים. אם תרכוש מהם, עלולה להיות לך בעיה עם המשטרה... מספיק ששכן אחד יתלונן. לא משחקים עם גז. כל התקנה שאתה רוצה לעשות עליך להתקשר עם חברת גז/טכנאי גז מאושר ולהתקין כנדרש, ולרכוש בלוני גז חוקיים ובדוקים שלא יסכנו לא אותך ולא את הבנין כולו.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות